Åpnet med storseier – Larvik

Åpnet med storseier

Larvik innledet sin 18. sesong i eliteserien med å slå medaljekandidat Storhamar 37-21 i Prestrudhallen.

Det var en solid seier over et lag med ambisjoner. Larviks nyervervelse Linn Jørum Sulland ble kampens toppscorer med 11 mål. Nora Mørk fulgte opp med ni og Heidi Løke med sju.

 

Kari Mette Johansen scoret mål nummer 12.000 i eliteserien for Larvik, da hun økte Larviks ledelse til 7-1 før kvarteret var gått av kampen mot Storhamar.

 

– Vi hadde et godt forsvar og god keeper. Det ble en serieåpning litt over snittet. Alle leverte en fantastisk kamp fra første stund. Vi satte skapet på opptegnet plass. Det var slik vi hadde håpet å stå fram. Det var til og med litt i overkant av ha vi forventet av prestasjoner. Særlig med tanke på våre to nye keivhendte. Det var deres første obligatoriske kamp for oss mot kvalifisert motstand og tv-kamp, men det var ikke noe å tenke på. De gjorde en fantastisk innsats, synes Karl Erik Bøhn.

 

Storhamar er av de største avisene tippet på tredjeplass i serien denne sesongen. Mot Larvik ble hjemmelaget jagende etter Larvik fra første kast. En liten trøst får være at de fikk lov til å score seks mål på rad i begynnelsen av 2. omgang, før Larviks skyttere igjen traff nettmaskene.

 

– Det har jeg aldri opplevd, men så vinner vi med ti mål de siste 25 minuttene, så jeg er utrolig fornøyd med gjennomkjøringen. I tillegg synes jeg de svartkledde viste veldig god dømming, sier Bøhn.

 

Allerede onsdag er det ny kamp, mot Stabæk i Nadderudhallen. Stabæk serieåpnet med 11-målsseier i Skienshallen over Gjerpen.

 

FAKTA
Storhamar – Larvik 21-37 (8-20)
Postenligaen, 1. serierunde
504 tilskuere i Prestrudhallen
Larvik: Emily Stang Sando/Lene Rantala, Tonje Larsen, Sara Breistøl, Heidi Løke 7, Tine Rustad Kristiansen, Kari Mette Johansen 4, Karoline Dyhre Breivang 3, Nora Mørk 9 (1), Pia Christine Narvesen, Marianne Iversen, Linn Jørum Sulland 11 (5), Tine Stange 3, Sofia Berndtsson.
Toppscorer Storhamar: Camilla Sundmoen 5 (4), Betina Riegelhuth 5 (1).
Utvisninger: Storhamar 2×2 min., Larvik 3×2 min.
Dommere: Lars Jørum/Kim Rune Stenhaugmo.