Stort å møte helten – Larvik

Stort å møte helten

Tetsuhisa Usui og Megumi Naito kommer til å huske åpningskampen av Arena Larvik godt. Det er ingen tvil om at Tonje Larsens popularitet økte hos de to japanerne.

Når man reiser fra Japan til Norge for å se Larvik spille håndballkamp, sier det seg selv at interessen er stor.

– Hun er en flott person. Jeg er så imponert. Hun har en fantasisk personlighet, og tok seg god tid til oss.

Tonje Larsen var den siste spilleren som sto igjen i arenaen. Både unge autografjegere og ivrige japanere ville snakke med henne.

– Det var en fantastisk følelse å se Larvik spille. Det blir en helt annen opplevelse å være til stede i arenaen enn å se håndball på live stream på pc’en, konkluderer Megumi Naito. Hun bestemte seg allerede underveis i kampen at hit skulle hun tilbake i nær fremtid!

Hun ble veldig overrasket da hun fikk vite at en annen japaner hadde reist til Larvik et døgn etter henne – i samme ærend!

– Jeg hadde lest bloggen hans, men ante ikke at han skulle hit. Vi kjenner jo ikke hverandre, sier Megumi Naito.

Hun er for nykommer å regne, når det gjelder å være fan av Tonje Larsen. Det var under OL i Beijing at hun fikk øynene opp for norsk håndball. Tetsuhisa Usui så Norge mot Australia i innledende runde av VM i 1999, og bestemte seg raskt for å ta turen tilbake for å se Tonje Larsen spille. Til kampen i arenaen hadde han med seg bagen han kjøpte under VM i ’99.

– Jeg søkte opp Larvik Håndballklubb på nettet, og var i Larvik første gang i 2001. Jeg ville tilbake, og nå er jeg her.

Helt gratis er det ikke å være to døgn i Norge for å se håndballkamp.

– Jeg har betalt 220.000 yen (14.000 NOK) for reisen, men det er verdt det. Det var en fin opplevelse, sier han.