Vant første hjemmekamp – Larvik

Vant første hjemmekamp

Larvik Håndballklubb slo Tertnes 33-22 i den første kampen i Arena Larvik. Det var spent stemning i Larvik-garderoben før kampen, og etter en litt treg start gikk det etter hvert greit mot medaljekandidatene fra Bergen.

Det var uvant for Larvik-jentene å spille kamp i den nye arenaen. Det var første gang alt var på plass av LED-reklame og utstyr rundt banen.

– Vi var litt spent, for selv på bortebane i E-cup får vi trene på kamparenaen før vi skal spille kampen. Det fikk vi ikke gjort i år nye arena. Dessuten er jo Tertnes tippet blant medaljekandidatene, så det var ikke noen lett kamp, sier Karoline Dyhre Breivang.

Det meste fungerte greit rundt arrangementet, og det var mange røde kinn blant den yngre garde av publikum. Det er tydelig at hoppeslottene ble godt prøvd ut.

Det var Tertnes som fikk æren av å score det første målet i Arena Larvik. Begge lag hadde vært i angrep uten å score da Tertnes fikk straffe. Marthe Reinkind fikk ballen i mål og ble første målscorer i den nye arenaen.

– Vi må venne oss til at det er en mye større arena. Vi kom litt tregt i gang, med det gikk bedre etter hvert. Da vi fikk satt forsvaret fungerte det mye bedre, og Lene Rantala sto godt bakerst, synes Heidi Løke.

Det var for øvrig Heidi Løke som tok avkastet i den nye arenaen, og hun ble også Larviks første målscorer i kampen. Da var Tertnes foran med to mål, men etter et kvarters spill var det hjemmelaget som bestemte i deres nye arena.

Med seg fra Bergslihallen hadde Larvik 116 strake hjemmekamper i eliteserien uten tap. Den første kampen i Arena Larvik ble dermed den 117. i rekken.


FAKTA
Larvik – Tertnes 33-22 (14-9)

Postenligaen, 3. serierunde
1966 tilskuere i Arena Larvik
Larvik: Emily Stang Sando/Lene Rantala, Tonje Larsen, Inger Sofie Heieraas 3, Sara Breistøl 2, Heidi Løke 5, Kari Mette Johansen 6, Karoline Dyhre Breivang 1, Nora Mørk 2, Pia Christine Narvesen 1, Marianne Iversen 1, Linn Jørum Sulland 9 (1), Tine Stange 2, Sofia Berndtsson 1.
Toppscorer Tertnes: Marthe Reinkind 7 (3)
Utvisninger: Larvik 3×2 min., Tertnes 3×2 min.
Dommere: Kim Andersen/Per Morten Sødal