Støtter tv-aksjonen – Larvik

Støtter tv-aksjonen

Larvik Håndballklubb støtter TV-aksjonen 18. oktober. Det skal auksjoneres bort en treningstime med laget, med minstepris på 10.000 kroner. I tillegg stiller jentene og treneren opp som foredragsholdere.

En signert drakt kan også auksjoneres bort. Larvik Håndballklubb satte av tid på mandagens trening til orientering om TV-aksjonen og Care. Samtidig ble det diskutert på hvilken måte spillere og trene kan bidra til Cares arbeid med å etablere spare og lånegrupper i Afrika, Asia og på Balkan.

 

Flere av spillerne meldte seg som foredragsholdere for næringsliv og institusjoner, hvor de kan fortelle om hvordan de motiverer seg til beinhard trening, og til hele tiden å forbedre seg. Lagånd og humør er en del av oppskriften for Europas beste håndballag.

 

Et foredrag koster minimum 5.000 kroner, noe som tilsvarer hva det koster å opprette og drive en spare- og lånegruppe i ett år. Det oppfordres selvfølgelig til å betale etter evne. Tonje Larsen har allerede fått bestilling på to foredrag i Tønsberg.

 

– Vi er gjerne med på å støtte opp om TV-aksjonen, sier Karl Erik Bøhn. Lagets positive innstilling til prosjektet vitner om at spillerne bryr seg om mer enn sin egen utvikling. Om ønskelig stiller også jeg gjerne som foredragsholder, legger han til.

 

Årets TV-aksjon er tildelt Care og arrangeres 18. oktober. Midlene fra TV-aksjonen skal gå til verdens fattigste kvinner og jenter fordi de rammes hardest av fattigdom, nød og urettferdighet.

 

Cares mål er at kvinnene de hjelper skal kunne klare seg selv og bli økonomisk uavhengige. Care starter opp prosjekter hvor kvinnene lærer å spare og låne penger, lese og skrive, samt hvordan de kan starte opp en inntektsgivende virksomhet.

 

Cares resultater viser at hvis du hjelper en kvinne, hjelper du også hele familien og menneskene rundt henne. Kvinnene bruker blant annet pengene på helse og utdanning for barna.

 

De innsamlede midlene skal gå til prosjekter i Mali, Niger, Uganda, Rwanda, Burundi, Tanzania, Sri Lanka, Burma, Bangladesh og Balkan (Serbia, Montenegro, Kosovo og Bosnia).

 

TV-aksjonen trenger bøssebærere. Du kan registrere deg på www.tvaksjonen.no, ringe 02025 eller sende tekstmelding «TVA» til 2080.