Fra USA til kamp – Larvik

Fra USA til kamp

Larvik Håndballklubb har et internasjonalt publikum. Til åpningskampen i Arena Larvik kom to japanere til Larvik. Denne gangen har to amerikanere meldt sin ankomst!

Felles for dem er at de har fått interessen gjennom landslagets OL-innsats. Håndball er hovedårsaken til Norgesbesøket, som starter med Larvik Håndballklubbs kamp mot Gjøvik og Vardal og fortsetter med landskamper både i Skien, Larvik og Bergen før de setter kursen hjem igjen.

 

– Dette er en unik anledning for oss til å se mange kamper samtidig. Vi er sportsfans og oppdaget håndball under siste OL, forteller Penny Viator.

 

I Massachusetts på USAs østkyst har hun vokst opp med basket som sin idrett. Hun synes imidlertid at profesjonelle sportsarrangementer i Amerika har blitt for store og upersonlige.

 

– Jeg føler at selv spillerne har mistet mye av hjertet til sporten. Jeg har savnet dette, og håndball har gitt meg den følelsen tilbake, sier hun.

 

Interessen for det norske kvinnelandslaget i OL gjorde at hun knapt kunne vente til neste kamp, og hun fulgte alle websendingene fra kampene.

 

– I de mindre kjente idrettene synes jeg utøverne hadde mer hjerte for sporten sin, og det er noe jeg som tilskuer verdsetter, sier Viator.