Nekter omberamming – Larvik

Nekter omberamming

Norges Håndballforbund ønsker å flytte seriekampen mellom Larvik og Byåsen fra 25. november til 13. januar. Det lar seg ikke gjøre, sier daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen i Larvik HK.

– Vi synes det er langt utenfor «fair play» av forbundet å komme med en slik endring av kamptidspunkt nå. Det er alt for sent i forhold til vår planlegging både sportslig og økonomisk, og det er flere sponsorer som har planlagt aktiviteter i forbindelse med kampen, med gjester fra hele landet, forteller Hansen.

 

– Rent sportslig har våre trenere og spillere konkludert med at det beste er at kampen spilles 25. november, som terminfestet. Denne datoen har stått siden terminforhandlingene i våres, selv om kampen er plassert mellom Møbelringen Cup og avreise til VM. Det kan ikke være overraskende verken på Byåsen, Larvik eller NHF at det er landslagsspillere i de to klubbene. At forbundet nå bruker landslagsaktivitet som hovedårsak til flyttingen, er urimelig, synes Hansen.

 

Larvik-trenerne Karl Erik Bøhn og Tor Odvar Moen var med da terminlista ble satt sammen.

 

– På det tidspunktet var ikke en gang landslagstreneren ansatt, og vi hadde ikke foreslått kamp den dagen hvis det lå slike forutsetningene der den gang. Det var en uke ledig, og den måtte brukes til klubbaktivitet. Helst ville vi startet serien tidligere, for det var viktig å få inn flere klubbkamper før jul, sier Tor Odvar Moen.

 

En flytting ville by på flere utfordringer for Larvik. Rent økonomisk blir det bare igjen to hjemmekamper i serien fra september til jul, mens det er fire bare i januar måned neste år! Seriekampen mellom Larvik og Selbu ligger allerede på den datoen forbundet vil flytte Byåsen-kampen til. I tillegg skal Larvik arrangere en kamp i Champions League i januar.

 

– Vi har rett og slett ikke kapasitet til å gjennomføre så mange store arrangementer i januar, påpeker Larviks daglige leder. Han nevner også at klubben har gjort avtale med et engelsk firma om salg av reklame til kampen, som skal sendes på TV 2. Kanalen har på sin side tidligere uttalt at de ikke ønsker høytprofilerte damekamper opp mot herremesterskap i januar.