Gaselle på laget – Larvik

Gaselle på laget

iTec ble årets gasellebedrift i Vestfold i fjor. Nå er de på lag med Larvik Håndballklubb.

Det er Dagens Næringsliv som står i spissen for kåringen av årets gasellebedrift. Vekst og resultat er noen av de viktigste kriteriene bedriftene blir vurdert etter. Alle som oppfyller kriteriene til å bli gaselle blir plukket ut. Det går ikke an å melde seg på.

– Vi var best i Vestfold og nummer fire totalt i Norge, forteller en stolt daglig leder, Ken Roar Riis.

– Vi leverer maskiner som skjærer stål og metall til offshore og verkstedindustri. Blant kundene våre er Aker Solutions den største, og her i distriktet har vi blant annet Grenland Group og Leif Hübert som kunder, forteller Ellingsen.

– Vi går inn i Larvik Håndballklubb med hjertet, men også fordi vi ønsker å gi et tilbud til lokalmiljøet. Vi har barn her i byen og vil bidra på en positiv måte.

– iTec jobber med å bygge opp et forhandlernettverk av industrivarebutikker for å nå hele Norge. 25. og 26. november har vi en minimesse i Larvik. Vi skal se Byåsen-kampen sammen med forhandlerne. Vi ønsker å bruke sponsorfamilien aktivt til slike happeninger, sier Ken Roar Riis.

Salgssjef Ståle Ellingsen jobbet sammen med Ole Pavljuk i et firma som levde av å reparere industrimaskiner, blant annet maskiner for å skjære tykke stålplater og -rør. For noen år siden fikk de en forespørsel fra en stor tysk leverandør av skjæremaskiner om de kunne tenke seg å drive service for bedriften i Norge. Det var begynnelsen for iTec Industrial Technology.

– Vi ble advart om at det var umulig å tjene penger på dette. Vi bestemte oss for å bli best, både på kunnskap og produkter, sier Ellingsen.

Det ble mye reising og bedriftsbesøk, og Ken Roar Riis ble ansatt som daglig leder. Han bygde opp organisasjonen og oppdragene strømmet inn. Omsetningen gikk fra fem millioner i 2005 til 35 millioner kroner på halvannet år, skriver DN.

– Det var veldig gøy, men ganske krevende. Vi har fått stadig nye oppdrag selv om det er finanskrise, sier Riis.

En gasellebedrift må ha oppfylt følgende krav: Levert godkjente regnskaper, minst doblet omsetningen over fire år, omsetning på over én million kroner første år, positivt samlet driftsresultat, unngått negativ vekst, vært aksjeselskap.