Knusende seier – Larvik

Knusende seier

Anja Andersen marsjerte rett i garderoben etter at Larvik hadde slått FC København 31-26. Etter en stund hyllet hun Larvik, og spesielt Lene Rantala og Tonje Larsen.

Larvik lå under 9-13 i 1. omgang og slet innledningsvis med å få spillet til å sitte i den første Champions League-kampen i Arena Larvik. Danskene ledet 17-15 ved sidebytte, men i pausen ble Larvik-jentene enig om å gi alt og ikke spare på noe.

 

– Vi fikk kuttet ut de enkle feilene. Vi hadde et fantastisk forsvar og målvakt. Da ble det vanskelig å stå mot oss, sa Karl Erik Bøhn.

 

– Vi fightet bra, selv om det buttet litt imot. Det var deilig å se Tonje Larsen spille fremover. Da hun satte straffa helt på slutten var det bare å slippe jubelen løs. Hun er dritgod, sier Tine Stange.

 

– Før kampen var det litt nerver og spenning, og jeg synes det gikk litt frem og tilbake i hele kampen. Jeg var ikke sikker på seier før helt på slutten, sier hun.

 

Anja Andersen synes Larvik er et fantastisk lag, og håper de går videre fra gruppespillet.

 

– Jeg er misfornøyd med vårt eget forsvar. Vi prøver å holde motstanderen under 20 mål, Larvik hadde 15 allerede til pause. Det var godt å få en kamp der vi blir presset, og skulle vi først tape var det greit at det var mot Larvik. Kvaliteten på avslutningene våre var heller ikke god nok, sier Anja Andersen.

 

– Larvik sliter litt med bredde i stallen, men er et lag som fortjener å gå videre. Jeg synes det er impoenerende at Lene Rantala holder det nivået hun gjør.

 

Hun gleder seg til lagene møtes igjen i København midt i november.

 

– Da skal vi stå bedre i forsvar, lover Anja Andersen.

 

FAKTA

Larvik – FC København 31-26 (15-17)

Champions League gruppe D

2437 tilskuere i Arena Larvik

Larvik: Emily Stang Sando/Lene Rantala, Tonje Larsen 7, Heidi Løke 3, Tine Rustad Kristiansen 7, Kari Mette Johansen 5, Karoline Dyhre Breivang 4, Pia Christine Narvesen 1, Marianne Iversen, Tine Stange 4.

Toppscorer FCK: Tanja Milanovic 6.

Utvisninger: Larvik 4×2 min., FCK 7×2 min. (rødt kort til Mette Melgaard)

Dommere: Zigmars Stolarovs/Renars Licis (LAT)