Vikingane – Larvik

Vikingane

Larvik Håndballklubbs faste supporterinnslag «Vikingane» ble startet til cupfinalen i 1993. Da var det en vennegjeng på 10-15 stykker som startet den. Olav Rønneberg, Pål Huseby Larsen, Kristian Tanum og Rune Rørvik var noen av deltakerne.

I dag er det 5-6 stykker som synes det er veldig gøy å støtte jentene på denne måten. Vikingane synes det å lage litt ekstra liv på kampene er artig, og får tilbakemeldinger om at folk synes det er gøy å se på dem.

– Vi trenger flere folk, selv om vi ikke har trommer til alle. Det hadde vært drømmen å fylle hjørnet vårt i Arena Larvik med stående og syngende supportere. Vi i Larvik HK er som en stor familie, så bli gjerne med, sier Dag Rune Kristiansen.

Vikingane leier også gjerne egen minibuss til noen av bortekampene. Et av høydepunktene for Viking-gjengen var da Larvik sikret et av sluttspillgullene på 90-tallet. Larvik vant over Bækkelaget i Oslo og sikret gullet.

– Vi i Vikingane jobber også dugnad i klubben på kampdagene i Arena Larvik. Vi hjelper også til på andre arrangement, som landskampen mot Kina og konserter, som for eksempel julekonserten med Sissel og Odd Nordstoga.