Ungt lag – Larvik

Ungt lag

Fra venstre: Anna Kochetova, Olga Levina, Natalia Drygina.

 

Dinamo er regjerende russisk seriemester. Det var litt ampert, med blant annet slåssing underveis, da Dinamo vant finalen i det russiske play off og ble seriemester i våres. Da var det åtte år siden sist seriemesterne kom fra Volgograd.

Olga Medvedeva, Larviks russiske spiller, så finalekampen mellom Dinamo og Zvezda på nettet.

 

– Jeg synes de har et veldig ungt lag, flere av spillerne er 17-18 år. Det ser ut til at de mangler litt erfaring, men de som spiller i førsterekka har erfaring fra yngre- og seniorlandslag. De klarer seg bra, tror hun.

 

– Vi spilte mot dem i Champions Trophy i september i fjor. De har forsterket laget siden den gang, med to nye spillere. Det har fått en venstreback fra Kometal, Marina Lamberska. Hun er 1,87 høy og landslagsspiller. De har også fått en målvakt fra seniorlandslaget.

 

– Jeg så de andre unge jentene på det russiske laget i World Cup i Århus i september. Anna Kochetova scorte 8-10 mål i nesten hver kamp i turneringen. Hun ble toppscorer og kåret til beste venstreback i den russiske serien i fjor.
Olga Levina er rask og fintesterk, spiller både venstre- og midtback. Det er mye veksling mellom bakspillerne i HC Dinamo.

 

– Jeg så en av kampene fra World Cup på nettet, og sjekket kamprapportene fra de andre kampene. Både Olga og Anna scorte mye.

 

Fakta om HC Dinamo i E-cup:
• Klubben har én seier, i EHF-cup 2007/08.
• Spilt i Champions League 7 ganger:
1999/00 (semifinale),
2000/01 (kvartfinale),
2001/02 (gruppespillet),
2004/05 (gruppespillet),
2005/06 (gruppespillet),
2006/07 (gruppespillet),
2009/10 (gruppespillet).