Vant tre titler sammen – Larvik

Vant tre titler sammen

Dinamos Olga Levina, som har 19 mål i Champions League etter to kamper, spilte sammen med Larviks Olga Medvedeva på juniorlandslaget. De vant to EM-titler, først som junior i 2003, deretter både U-EM (2004) og U-VM (2005) med det samme laget.

Larvik-spilleren, som for tiden er i opptrening etter korsbåndskaden i mai, spilte også 3-4 A-landskamper under Trefilov rett før hun gikk til Larvik.

 

– Det var en turnering i Ungarn i august, måneden før jeg gikk til Larvik. Siden har jeg ikke hørt noe. Ikke annet enn at jeg har hørt noe om at jeg bør spille i Russland for å være aktuell for landslaget. Akkurat det er ikke så veldig interessant. Jeg ønsker ikke å spille i Russland bare for å være aktuell for landslaget, særlig ikke under Trefilov. Hvis en etterfølger skal lede laget på samme måte, er det heller ikke interessant, sier Olga Medvedeva, og forklarer hvorfor:

 

– Jeg hadde hørt hvordan Trefilov var som trener, men kunne ikke skjønne at det kunne stemme. Jeg trodde det var en overdrivelse, og fikk sjokk da jeg opplevde at det var sant. Jeg så at hvordan Marit Breivik oppførte seg i forhold. Hun var rolig under kampene, men skjønte ikke hva hun sa. Da jeg lærte meg norsk, skjønte jeg hva hun sa. Da forsto jeg forskjellen enda tydeligere. Både Breivik, og nå Thorir Hergeirsson, gir konstruktive beskjeder. Trefilov bare kjefter. Det fører til at jeg ble redd for å gjøre feil og prøve nye ting, sier hun.

 

– Trefilov er veldig hyggelig utenfor banen, men blir frekk i kampsituasjoner. Jeg savner ikke å være landslagsaktuell.

 

– Hvordan er Dinamos trener i forhold til Trefilov?

 

– Dinamo fikk ny trener før Champions Trophy for et år siden, etter at den forrige ble sparket. Da jeg snakket med jentene fortalte de at han kom med en ny visjon og mange nye systemer. Han har tidligere vært trener i Rostov, og jeg har bare hørt positive ting om han. Jeg har kontakt med noen av jentene på Facebook. Olga Levina, Anna Kochetova og venstrekant Natalia Drygina har hun stadig kontakt med. Sistnevnte spilte hun sammen med i Astrakhan fra de var 7-8 år gamle og til Drygina gikk til Dinamo for 5-6 år siden.

 

Larvik møter Dinamo i Arena Larvik søndag 8. november kl. 18.15.