NM-rekord for Larvik – Larvik

NM-rekord for Larvik

Linn Jørum Sulland var tilbake på banen for Larvik da klubben spilte seg til sin åttende strake NM-finale. Gjøvik og Vardal holdt følge til pause, deretter var det gjestene som bestemte. Larvik vant 24-15.

 

 

– Linn Jørum Sulland spilte de siste ti minuttene av kampen i angrep. Det var godt for henne å komme inn og være på banen igjen. Det gikk helt fint, vi tar et steg av gangen. Hun blir med til Danmark og vi håper hun kan spille litt også mot FC København, sier Karl Erik Bøhn.

 

Den landslagsaktuelle spilleren har vært en måned uten spill. Forrige kamp hun spilte, var hjemmekampen mot nettopp Gjøvik og Vardal 11. oktober. Da måtte hun gi seg etter kort tid.

 

Larvik gikk fra 8-8 et par minutter før hvilen til 18-9 til minutter før slutt da hjemmelaget spilte or fulle tribuner i Tranberghallen i klubbens første semifinale i NM noensinne.

 

– Lene Rantala sto godt. Hun reddet oss, for det lugget veldig i angrepsspillet. Marianne Iversen hadde et solid innhopp helt på slutten av 1. omgang. Hun laget to fine mål i tillegg til at hun holder ballen i gang og står godt bakover. Det var fint å se, for hun har sittet en del på benken i det siste, sier Karl Erik Bøhn.

 

Han skryter også av Pia Christine Narvesen, som skjøt godt fra kanten, og Nora Mørk, som var i godt slag.

 

Larvik, som nå kan notere en rekordlang rekke av NM-finaler, møter som vanlig Byåsen – for sjette gang på rad. NM-finalen spilles 30. desember i hovedstadens storstue.

 

 

FAKTA

Gjøvik og Vardal – Larvik 15-24 (8-10)

Semifinale NM

506 tilskuere i Tranberghallen

Larvik: Emily Stang Sando/Lene Rantala, Tonje Larsen 4 (2), Inger Sofie Heieraas 1, Heidi Løke 3, Tine Rustad Kristiansen 4, Kari Mette Johansen 1, Karoline Dyhre Breivang 1, Nora Mørk 6 (1), Pia Christine Narvesen 2, Marianne Iversen 2, Linn Jørum Sulland, Tine Stange.

Toppscorer GVHK: Anette Galåen 5.

Utvisninger: GVHK 5×2 min., Larvik 2×2 min.

Dommere: Ronny André Hell/Morten Isachsen