Tapte med fire – Larvik

Tapte med fire

Det ble tap i København, men firemålstap 19-23 er ett mål bedre enn danskene tapte i Larvik. Dermed står Larvik foran innbyrdes, om det skulle være utslagsgivende til slutt.

Etter kampen var Larvik-jentene enige om viktigheten av Karoline Dyhre Breivangs siste scoring i kampen, som begrenset tapet til fire mål.

 

– Det var viktig, særlig nå vi sviktet i perioder i angrepet. Vi er så få at vi må bruke kampene til spilltrening, forklarer Breivang.

 

Marianne Iversen og Linn Jørum Sulland kom innpå som friske pust i 2. omgang, og var med på å hente opp FCKs femmålsledelse til pause til 15-15 ti minutter ut i omgangen.

 

– Vi fikk åpnet forsvaret deres og tatt dem igjen, men så kommer det en periode som ikke stemmer, sier Marianne Iversen, som gjerne skulle hatt med Tine Stange på banen.

 

Tine Stange ble syk natt til kampdagen og måtte bli igjen på hotellet.

 

Cecilie Leganger kom fra intet og rett inn i FCK-målet, men holdt bare i fem minutter. Da hadde Nora Mørk overlistet henne to ganger, og det var målvaktsbytte hos danskene.

 

Larvik ledet 4-1 tidlig i kampen, men danskene kom tilbake og var likt på 5-5 halvveis i 1. omgang. Larvik scorte bare to mål neste 20 min til pause, og lå under 7-12 ved sidebytte.

 

Linn Jørum Sulland fikk sin debut i Champions League etter pause, og var godt fornøyd med angrepsspillet.

 

– Det gikk over all forventning i angrep. Det er i forsvar jeg har mest å gå på nå, selv om jeg synes forsvarsspillet mitt fungerte bra da jeg ble syk. Jeg merker at kroppen ikke henger helt med, sier Sulland, som er en av to Larvik-spillere som kjemper om fire ledige landslagsplasser til VM i Kina når landslaget samles til uka.

 

FAKTA

FC København – Larvik 23-19 (12-7)

Champions League gruppe D

852 tilskuere i Farum Arena

Larvik: Emily Stang Sando/Lene Rantala, Tonje Larsen 1, Inger Sofie Heieraas, Heidi Løke 5, Tine Rustad Kristiansen, Kari Mette Johansen 2, Karoline Dyhre Breivang 3, Nora Mørk 3, Pia Christine Narvesen, Marianne Iversen 1, Linn Jørum Sulland 4.

Toppscorer FCK: Tanja Milanovic 8.

Utvisninger: FCK 3×2 min., Larvik 1×2 min.

Dommere: Hlynur Leifsson/ Anton Palsson (ISL) 

 

Lørdag spilte Buducnost – Dinamo uavgjort 24-24 i den andre kampen i gruppe D.