Løp Japan i senk – Larvik

Løp Japan i senk

Håndballjentene åpnet VM med å løpe Japan i senk lørdag.

Kari Mette Johansen fikk en fin start på mesterskapet. Den raske kantspilleren scoret fire mål i den omgangen hun spilte.

 

På stillingen 9-5 til Norge halvveis i omgangen kom Tine Stange inn på banen til sin mesterskapsdebut. Hun fikk, i likhet med de andre debutantene, notert sin første VM-scoring mot japanerne. Hun merket tempoet i kampen godt.

 

– Jeg synes vi står bra bakover. Det er små raske mennesker disse japanerne og de var litt vanskelig å få tak på når de satte fart og bøyde seg ned, – Det var litt vanskelig å komme til i dag. De står høyt og så rygger de, og det var vanskelig å komme til, oppsummer Tine Stange til handballmagasinet.no.

Heidi Løke scorte tre mål mot Japan, og står nå med 99 scoringer på landslaget. I morgen kan det være duket for hennes 100. scoring med flagget på brystet, når Norge spiller mot Tunisia.

 

Belastningsskaden i kneet til Tonje Larsen gjorde at hun i samråd med landslagsledelsen sto over åpningskampen mot Japan i VM.

 

– Kneet er mye bedre, og jeg vil gjerne spille så mye som mulig, sa hun til TV 2.

 

Norge – Japan 34-19 (15-9)
Norge: Katrine Lunde Haraldsen, Kari Aalvik Grimsbø – Renate Urne 1, Ida Alstad 4, Heidi Løke 3, Tonje Nøstvold 3, Karoline Dyhre Breivang 1, Kristine Lunde-Borgersen, Kari Mette Johansen 4, Marit Malm Frafjord 1, Linn-Kristin Riegelhuth 7, Tine Stange 1, Anja Edin 2, Camilla Herrem 7.

 

Les mer om kampen i VG Nett og Norsk Topphåndball.

 

Slik spilles VM.