Historisk seier – Larvik

Historisk seier

Larvik Håndballklubb er vinner av gruppe D i Champions League, og er dermed klar for hovedrunden allerede før den siste gruppekampen.

Heidi Løke visste det ville bli tøft, men hadde skikkelig trua på seier i dag.

 

– Jeg synes de andre er gode til å spille inn til meg. Det ble tøft i dag, men det er så deilig å være puljevinner at det betyr ingen ting. Nå har neste kamp ingen betydning for oss, sier kampens toppscorer med ti mål.

 

Larviks hovedtrener, Karl Erik Bøhn, var veldig fornøyd med seieren over montenegrinerne.

 

– Vi kommer godt i gang etter 0-2. Lene Rantala hjelper oss fra start. Vi begynte å spille god håndball og fikk fin flyt. Fra 8-3 ser vi oss aldri tilbake. Derfra og inn synes jeg vi kontrollerer det, sier Bøhn.

 

– Samspillet mellom Nora Mørk og Heidi Løke er helt i verdensklasse. Dessuten har Tine Rustad Kristiansen flotte millimeterpasninger og fart i spillet, som gir oss mange fine og lette mål.

 

– Det er deilig å være videre til hovedrunden, for det er vanskelig å ta poeng i Volgograd. De har mange gode spillere. Det var helt tydelig at de prøvde å spille på resultatet her, da vi vant 18-17. De må vinne mot oss neste helg, mens vi kan spille helt uten press. Vi kommer til å gå på banen for å vinne, sier Lene Rantala.

 

– Vi spilte en god 1. omgang og cruiser det inn i 2. omgang. Jeg synes alle sto godt i forsvar og spilte bra i angrep i dag, sier hun.

 

– Dette var moro, vi spiller bra og kommer til mange sjanser. Jeg er fornøyd med egen innsats, selv om jeg gjerne skulle satt et par til, sier Linn Jørum Sulland.

 

Kari Mette Johansen tråkket over i siste minutt, men det er ikke avklart hvor alvorlig det er.


Slik er stillingen i alle Champions League-gruppene før siste runde.

 

FAKTA

Larvik – Buducnost 29-22 (15-8)
Champions League, gruppe D

1749 tilskuere i Arena Larvik

Larvik: Emily Stang Sando/Lene Rantala – Tonje Larsen 2, Inger Sofie Heieraas, Heidi Løke 10, Tine Rustad Kristiansen 3, Kari Mette Johansen 2, Karoline Dyhre Breivang, Nora Mørk 7, Pia Christine Narvesen, Marianne Iversen, Linn Jørum Sulland 4, Tine Stange 1.

Toppscorer Buducnost: Marija Jovanovic 6.

Utvisninger: Buducnost 5×2 min., Larvik 8×2 min.

Dommere: Thierry Dentz/Denis Reibel (FRA)