Motstander i knallform – Larvik

Motstander i knallform

Larvik Håndballklubb kan sikre plass i hovedrunden i Champions League når Buducnost kommer på besøk søndag. Seier gir førsteplass i gruppe D og avansement til hovedrunden. Men Buducnost er i knallform.

Etter at Champions League-modellen ble endret til nåværende form for tre sesonger siden har ikke Larvik HK klart å kvalifisere seg til hovedrunden. Laget har dermed en historisk sjanse. og har «matchball» på hjemmebane.

 

Tidligere i gruppespillet har FC København og Dinamo Volgograd blitt slått i nye og flotte Arena Larvik. Buducnost ble slått i bortekampen, mens det ble tap for FC København i Danmark rett før VM-pausen i november.

 

Det er ikke hvem som helst Larvik HK møter denne søndagen. Buducnost har spilt hele fem semifinaler i Champions League siden 1997/98. Den sesongen gikk laget videre på bekostning av våre jenter.

Buducnost startet gruppespillet i Champions League med tap for Larvik (hjemme) og Dinamo (borte). Solid seier i København og uavgjort hjemme mot Dinamo har ført dem tilbake i kampen om avansement.

 

Laget fra Montenegro har brukt romjulen til å kvesse klørne, med å ta den ene skalpen etter den andre av Europas storklubber.

 

Buducnost beseiret Györ 38-25 i finalen i en turnering i VAC. I samme turnering slo Buducnost ut Ferencvaros med 15 mål og Hypo med sju.

 

I tillegg har montenegrinerne tidligere denne uka slått Krim 37-26 (19-10) i regional-ligaen.

 

De to siste rundene i gruppespillet i januar avgjør hvilke åtte lag som kan følge drømmene sine videre i hovedrunden i Champions League.

 

Se stillingen i vår gruppe før helgens viktige kamper. Lørdag får Dinamo besøk av FC København.