Yoga og smoothie – Larvik

Yoga og smoothie

Dagen før Gjerpen-kampen ble det en annerledes trening for Larvik-jentene. Fysioterapeut Helle M. Føynum tok jentene med på yoga. Etterpå var det lunsj med grønn smoothie.

– Jeg har aldri prøvd yoga før. For å være ærlig synes jeg det var vondt, fordi jeg var stiv i musklene, men jeg synes det var spennende. Jeg merket at jeg presset meg selv og prøvde å puste riktig. Jeg tror aldri jeg har vært så nærme å kunne ta på tærne med strake knær før, forteller Marianne Iversen.

 

– Det var tungt og slitsomt, men på en helt annen måte enn etter en håndball- eller styrkeøkt, sier hun.

 

Fysioterapeut Helle M. Føynum var instruktør i yoga-timen med Larvik-jentene.

 

– Yoga er en helhetlig metode å utfordre kroppen både fysisk, mentalt og åndelig. Topptrente idrettsutøvere er godt trent, men kan være stive i muskler og bindevev. Yoga gjør dem smidigere, og de tåler mer. Det er også forebyggende i forhold til skader. Jentene fikk utfordret kroppen på en ny måte i yogatimen, forteller hun.

 

Til lunsj delte hun ut tips om sunn smoothie, som gir viktig energi.

 

– Vi får i oss for lite grønne grønnsaker, selv om mange er flinke til å spise frukt. Det har også en tendens til å bli for mye karbohydrater, gjennom brød, pasta og poteter. Denne smoothien gjør deg mett, og inneholder mye spinat, brokkoli og ikke minst spirulina (en grønn, ekstremt næringsrik alge).

 

– Jeg har alltid drevet idrett selv, men følte at jeg ikke hadde nok energi. Etter at jeg begynte å spise annerledes har jeg fått en helt ny energi, sier Føynum.