Fransk visitt – Larvik

Fransk visitt

Tre franske jenter har fått Larvik som sitt favorittlag. I helgen var de i Arena Larvik for andre gang for å se sine helter, og etterpå fikk de være med på middag.

– Dette er hyggelige og greie jenter, som er genuint interessert i håndball. Det er hyggelig at de følger oss så ofte, synes Larviks hovedtrener Karl Erik Bøhn.

De begynte å følge Larvik etter OL i Beijing. 17. mai var de på plass i København da Larvik spilte finale i Cupvinnercupen. Denne sesongen har de sett Larvik spille både i Stelioplast Cup i Tyskland og Nøvlinge Cup før sesongstart. Etter sesongstart har de vært på tre kamper – E-cupkampen mot FCK i København, og Byåsen- og Gjerpen-kampen i Arena Larvik.

 

I tillegg har de sett nesten 40 kamper på live streaming på nettet.

 

De tre franske jentene har veldig lyst til å se kampen mot Leipzig i Tyskland til helgen, men det er ikke sikkert de får det til. Uansett har de allerede bestemt seg for å se hjemmekampen mot tyskerne i mars.

 

– Vi er store fans av det norske landslaget, derfor bestemte vi oss for å følge favorittspillerne våre – og de spiller i Larvik, forteller Frédérique Goubert Pitton.

 

De tre er også veldig opptatt av FC Midtjylland, med spillere som Gro Hammerseng, Katja Nyberg og Ingrid Ødegård.

 

– Vi er veldig glad for at et lag som Larvik, som er et av de beste i Europa, har valgt en fransk spiller. Vi synes det er flott å blande forskjellige spillestiler. Raphaëlle Tervel er en veldig god spiller, og vi gleder oss over å se henne i et topplag. Kanskje hun kan lære oss litt norsk en dag, håper Pitton.

   
Det er ikke første gang denne sesongen Larvik Håndballklubb har hatt besøk av utenlandske fans. To japanere reiste uavhengig av hverandre til åpningskampen i september, og et amerikansk par var på besøk litt senere. De fikk også med seg noen landskamper og klubbkamper i Danmark på sin feriereise til Skandinavia.

 

 

På bildet står f.v. Tonje Larsen, Raphaëlle Tervel, Heidi Løke, Tine Kristiansen, Frédérique Goubert Pitton, Karl Erik Bøhn, Christine Pardoen og Aude Pesenti.