Trå start i Bergen – Larvik

Trå start i Bergen

Larvik fikk en trå start i Haukelandshallen. Det sto 4-4 lenge og Larvik misbrukte fire straffekast, men etter pause festet Larvik grepet og styrte inn til seier 24-17.

Både Nora Mørk, Linn Jørum Sulland, Tine Rustad Kristiansen og Heidi Løke måtte se sine forsøk fra sjumetersmerket ende uten mål innledningsvis. Fra Tertnes-ledelse 7-6 snudde Larvik til 8-10 før hvilen.

 

Fra start i 2. omgang festet Larvik grepet med en gang, og kom noen mål foran.

 

– Vi sto greit i forsvar, og Lene Rantala sto veldig godt i mål. Karoline Dyhre Breivang var vår beste spiller. I sin seriekamp nummer 100 for Larvik styrte hun spillet og var god både i forsvar og angrep, sier Karl Erik Bøhn.

 

Heidi Løke ble kåret til Larviks beste av en jury. Hun scorte fem mål og skaffet sju straffer.

 

– Det skuffer meg hvilke midler dommerne tillater at det blir brukt mot henne inne på linja der. Jeg har sett det i flere kamper nå, og det dømmes ikke etter reglene. Det var to hyggelig gutter som dømte i dag, men de tillater langt i overkant av hva som er forsvarlig. Jeg begynner å bli bekymret for helsen hennes om motspillerne får lov til å holde på sånn, sier Bøhn.

 

Det var en positiv og fin 2. omgang av Tonje Larsen og Linn Jørum Sulland. Sistnevnte scoret åtte, og hennes første for dagen var hennes scoring nummer 1000 som klubbspiller på elitenivå.

 

Sakura Hauge sto en god kamp i mål for vertene, og reddet veldig mye.

 

FAKTA

Tertnes – Larvik 17-24 (8-10)

Postenligaen, 14. serierunde

976 tilskuere i Haukelandshallen

Larvik: Emily Stang Sando/Lene Rantala – Tonje Larsen 2, Heidi Løke 5, Tine Rustad Kristiansen 1, Kari Mette Johansen 1, Karoline Dyhre Breivang 5, Nora Mørk 2, Raphaëlle Tervel, Pia Christine Narvesen, Marianne Iversen, Linn Jørum Sulland 8 (2), Tine Stange.

Toppscorer Tertnes: Hege Vikebø 3, Tonje Løseth 3.

Utvisninger: Tertnes 4×2 min., Larvik 3×2 min.

Dommere: Knut Brateng/Peter Paulsboe