Første siden 2002 – Larvik

Første siden 2002

Raphaëlle Tervel gleder seg til søndagens Champions League-oppgjør mot Leipzig. Etter overgangen til Larvik er hun klar for spill i den ypperste klubbturneringen i Europa. Det er åtte år siden hun spilte der sist.

– Jeg spilte bare Cupvinnercup med Bera Bera. Det er noe helt annet enn Champions League. Det er dette jeg trener for gjennom hele året, sier den franske landslagskapteinen. Etter overgangen til Larvik måtte hun vente til hovedrunden for å være spilleklar.

– Jeg har savnet å spille i Champions League. Det er her de beste klubbene spiller. Etter fem seriekamper med Larvik begynner jeg å kjenne de andre jentene og spillet litt, men det er mye trening igjen fortsatt, sier hun.

Plassen på venstre kant er også uvant for henne.

– Det er fire år siden jeg sist spilte venstrekant. I Bera Bera var jeg enten høyre eller venstre bakspiller. Jeg begynner å få følelsen litt tilbake, men jeg kan spille mye bedre enn jeg har fått vist hittil, sier Tervel.

– Det er uvant å være på kanten igjen. Som bakspiller kan du skape mer av spillet selv, mens på kanten er man avhengig av andres oppspill.

Hun lærer seg norsk hver dag. Karoline Dyhre Breivang har hjulpet henne med håndballuttrykkene, mens hjemme hører hun på dvd og har oppgavehefter. I fritiden spiller hun poker på nett og holder kontakten med familien i Frankrike via Skype. På reiser tar hun med seg en Nintendo DS for å korte ventetiden.

– Det er et utfordrende, strategisk kortspill som heter Spider, forklarer Raphaëlle Tervel, og demonstrerer hvordan hun spiller.

Det er langt fra noen debutant som spiller sin første kamp i Champions League for Larvik mot Leipzig. 30-åringen har tolv sesonger bak seg i Europacup, både for Besançon og Bera Bera.

 

Det er en supporterbuss med 43 ivrige Larvik-fans på vei til Tyskland. De tar turen innom Berlin på veien.