Fremmed for begge – Larvik

Fremmed for begge

Leipzig har hjemmefordel i kampen mot Larvik søndag, men hallen i Dessau er også fremmed for tyskerne. Et friidrettsarrangement i Leipzig gjør at kampen spilles 75 km lenger nord.

Det er meldt om godt forhåndssalg til kampen i Anhalt Arena Dessau, som har plass til 3000 tilskuere. De 41 som kommer med buss fra Larvik kommer til å gi lyd fra seg, men også et par tyske fans har gitt til kjenne at det blir noen gærne tyskere som kommer til å heie på Larvik.

– Arenaen var fantastisk fin, med perfekt gulv. Fem trailere med utstyr og 20 mann har holdt på en hel dag for å rigge hallen ferdig til kamp. Det var en innbydende hall, sier Larviks hovedtrener Karl Erik Bøhn etter lagets trening lørdag.

Marianne Iversen spiller ikke søndagens kamp. Hun har brist i et ribben og må stå over.

Larvik HK har møtt Leipzig én gang tidligere, i gruppespillet i Champions League i 2006/07-sesongen.

Den gang startet også Larvik med første kamp borte i gruppespillet. Det ble Larvik-seier i begge kampene – 31-23 borte og 30-27 hjemme.

Kampen spilles søndag kl. 15.00 og sendes på TV 2 Sport og fire andre TV-kanaler, i tillegg til at den streames direkte på ehftv.com til andre land enn de to involverte.

Lørdag vant Györ 25-23 over Krim i den andre kampen i Larviks gruppe.

 

Linn Jørum Sulland (t.v.) og Nora Mørk etter lørdagens trening i kamparenaen.