Perfekt åpning – Larvik

Perfekt åpning

Larvik slet med å finne flyten i angrepet, men sto så godt i forsvar at det ble seier 23-20 over Leipzig i den viktige åpningskampen i hovedrunden i Champions League.

Larvik slet med å finne flyten i angrepet, men sto så godt i forsvar at det ble seier 23-20 over Leipzig i den viktige åpningskampen i hovedrunden i Champions League.

– Det var god stemning i hallen. Vi spilte oss til mange gode sjanser, men klarte ikke å sette alle. Vi bevarer roen og stresser heldigvis lite når Lene Rantala står så godt i mål, sier Karoline Dyhre Breivang.

– Jeg er utrolig fornøyd og stolt av å kunne reise hjem med to poeng etter åpningskampen på bortebane, sier Larviks hovedtrener Karl Erik Bøhn.

Han mener Leipzig spiller disiplinert og god håndball.

– Heine Jensen har gjort en god jobb med disse jentene. De står imot på en dag vi ikke har flyt i spillet vårt. Både Karoline Dyhre Breivang, Linn Jørum Sulland og Tonje Larsen lager viktige mål når vi spiller trått i angrepet. Heidi Løke gjør også en solid innsats i forsvar, og Lene Rantala står godt i mål. Det blir avgjørende i dag, oppsummerer Bøhn.

Tyskernes keeper, Katja Schülke, hadde 16 redninger etter pause. Ti minutter før slutt kom tyskerne opp på 17-17, men Larvik klarte igjen å ta ledelsen, som de holdt ut kampen.

– All ære til supporterne, som gjør en viktig innsats for oss. De har tatt bussen ned for å heie på oss, og det setter vi umåtelig stor pris på, sier Karl Erik Bøhn.

Du kan lese mer om supporternes tur mandag.

 

FAKTA
Leipzig – Larvik 20-23 (10-11)

Champions League, hovedrunden gruppe 1
2696 tilskuere i Anhalt Arena Dessau
Larvik: Emily Stang Sando/Lene Rantala – Tonje Larsen 3, Inger Sofie Heieraas, Heidi Løke 4, Tine Rustad Kristiansen 2, Kari Mette Johansen 1, Karoline Dyhre Breivang 4, Nora Mørk 1, Raphaëlle Tervel, Pia Christine Narvesen, Marianne Iversen, Linn Jørum Sulland 8, Tine Stange.
Toppscorer Leipzig: Natalie Augsburg 4, Susann Müller 4.
Utvisninger: Leipzig 2×2 min., Larvik 2×2 min.
Dommere: Hlynur Leifsson/Anton Palsson (ISL)

 

 

Heidi Løke scorer et av sine mål for Larvik mot Leipzig. I bakgrunnen Leipzigs norske spillere, Renate Urne (t.v.) og Mette Ommundsen.

Hjemmelagets Sara Holmgren var ikke spesielt fornøyd med utfallet av kampen.

Lene Rantala redder et skudd fra Renate Urne.