Leder gruppen – Larvik

Leder gruppen

Larvik Håndballklubb slo storfavorittene Györ fra Ungarn i andre kamp i hovedrunden i Champions League. Med seier 29-27 har Larvik HK tatt ledelsen i gruppe 1.

– Vi møter et godt lag, men vi spiller også bra håndball. Det går litt i perioder. Vi får en luke, men blir tatt igjen. Vi får aldri ristet dem helt av oss, sier Tine Rustad Kristiansen, som er mest glad for at det endte med seier.

– Lene står godt i mål og Tonje Larsen er viktig når kampen avgjøres, sier hun.

Seieren var helt avgjørende for mulighetene til å kunne nå en semifinale. Larvik er gruppeleder etter to spilte kamper. Krim slo Leipzig 32-26 i den andre kampen i gruppe 1.

Heidi Løke var en av Larvik-spillerne som kunne slippe jubelen løs etter seieren, men hadde falt litt forkjært underveis i kampen.

– Jeg må jobbe litt med fallteknikken, sier hun og smiler.

– Jeg synes vi får godt driv i kampen, og spesielt synes jeg vi står godt bakover. Lene har noen viktige redninger og Tonje Larsen er god i mange viktige situasjoner. Blant annet med straffescoringer og en viktig blokk på slutten der, sier Løke.

Györ-supporterne virket ikke spesielt fornøyd med eget lag, og konsentrerte seg om å ta bilder sammen med Larvik-spillerne etter kampen.

 

FAKTA
Larvik – Györ 29-27 (15-14)

Champions League, hovedrunden gruppe 1
1656 tilskuere i Arena Larvik
Larvik: Emily Stang Sando/Lene Rantala – Tonje Larsen 4, Inger Sofie Heieraas, Heidi Løke 10, Tine Rustad Kristiansen 5, Kari Mette Johansen 1, Karoline Dyhre Breivang, Nora Mørk 4, Raphaëlle Tervel, Pia Christine Narvesen, Marianne Iversen, Linn Jørum Sulland 3, Tine Stange 2.
Toppscorer Györ: Aniko Kovacics 8.
Utvisninger: Larvik 3×2 min., Györ 5×2 min.
Dommere: Olivier Buy/Stevann Pichon (FRA)