Tilbake etter fem år – Larvik

Tilbake etter fem år

TV 2 Nyhetskanalen sendte live da Katja Nyberg signerte kontrakten som gjør at hun er tilbake i Larvik etter fem sesonger borte fra klubben. Med seg får hun samboer Gro Hammerseng.

– Jeg gleder meg masse til å komme «hjem» og spille for klubben i mitt hjerte, sier Katja Nyberg.

– Det har vært utfordrende til tider, med mye skader i de sesongene jeg har vært borte. Nå gleder jeg meg til å spille sammen med jentene i Larvik. Det er hovedgrunnen til at jeg har skrevet kontrakt med Larvik, i tillegg til at det er en seriøs klubb med ambisjoner, sier Nyberg.

I tillegg til de spillerne som fortsatt er i klubben fra hun spilte der sist, gleder hun seg til å kunne treffe tidligere spillere oftere.

– Jeg savner Kristine Duvholt Havnås, Kristine Moldestad og ungene deres når jeg er i Danmark. Jeg har også savnet den norske naturen når jeg har luftet Pontus, sier hun.

Overgangen har vært kjent en stund, og da de siste detaljene var på plass ble kontraktene signert på en pressekonferanse i Oslo onsdag. Det er mange håndballinteresserte som har sett frem til at dette skulle skje.

Gro Hammerseng gleder seg til å spille for Larvik, men sier samtidig at hun ikke har turt å tenke på hvor trist det blir å forlate Ikast og Midtjylland.

– Det er ikke tilfeldig at jeg bare har vært i to klubber. Jeg er en person som lett knytter meg til steder, omgivelser og folk. Det skal mye til for å rikke meg vekk fra et sted når jeg har det godt. Grunnen til at jeg tar sjansen er at jeg kjenner noen i Larvik fra før og at jeg bor sammen med ei som har spilt der, sier hun.

Hun har hatt mye kontakt med Tonje Larsen, Karoline Dyhre Breivang, Kari Mette Johansen og Lene Rantala. Sammen med dem og de andre jentene håper hun å ta sin første tittel i en norsk klubb. Fra før har hun bare vunnet Cupvinnercupen med Ikast som klubbspiller.

– Jeg føler valget mitt er riktig. Hovedårsaken til at det ble Larvik er klubbens sportslige ambisjoner og fordi jeg tror på at jeg kan utvikle meg som spiller og trives godt her, sier Gro Hammerseng.

På den samme pressekonferansen ble unge, dyktige Amanda Kurtović presentert som ny Larvik-spiller. Hun har også signert for to sesonger.