Aldri vunnet i Slovenia – Larvik

Aldri vunnet i Slovenia

Larvik Håndballklubb må bryte en barrière når de entrer hallen i Kodeljevo fredag ettermiddag. Klubben har aldri vunnet i den slovenske hovedstaden.

Tre ganger har Krim stått i veien for Larvik-avansement i Champions League. De to første gangene gikk slovenerne helt til topps i turneringen.

Det er femte gang Larvik drar til byen som ligger midt mellom Alpene og Middelhavet. Krim blir dermed det laget Larvik  har møtt flest ganger i E-cupsammenheng. Larvik vunnet tre og tapt fem av de første åtte møtene.

Sist gang lagene møttes, var i gruppespillet i 2005/06-sesongen. Også den sesongen endte Krim i finalen. Totalt har det blitt to seire på fem finaler for slovenerne, som deltar i Champions League for 15. gang.

Det har vært store endringer i Krim siden forrige møte i 2006. Klubben var gjennom en tøff, økonomisk periode i sommer. Det førte til at alle kontrakter måtte reforhandles.

Sanja Damnjanovic dro etter bare en sesong, og en av de nyinnkjøpte, en gammel kjenning fra Podravka – Kristina Franic – dro før hun hadde spilt en eneste kamp.

Krim beholdt likevel et godt lag, blandet med rutine og mye talent. Den kvinnelige treneren, Marta Bon, har gjort en god jobb med laget.

Andrea Lekić kom foran forrige sesong og har ofte vært toppscorer for Krim denne sesongen. Krim har sluppet til flere unge spillere, blant annet det slovenske talentet Maja Zrnek. Hun er en hurtig venstrekant som har gjort en fin sesong i Champions League så langt. Den keivhendte bakspilleren Alja Koren er på juniorlandslaget.

Szandra Zacsik fra Ungarn er ny denne sesongen. Nora Mørk møtte henne i EM-finalen for junior i sommer, og hun deltok også under VM i Kina for A-landslaget.

Maryna Vergeliuk-Strile, Liudmila Bodnieva og målvakten Sergeja Stefanisin har vært med i alle møtene mot Larvik, og spiller fortsatt for klubben.

 

Bildet av Karoline Dyhre Breivang er fra hjemmekampen mot Krim i januar 2006.