Vant endelig i Slovenia – Larvik

Vant endelig i Slovenia

I femte forsøk lykkes det Larvik Håndballkubb å vinne i Ljubljana. Slikt kan det fort bli semifinale av.

To sterke borteseire gir berettiget håp om klubbens første semifinale i Champions League siden 2004.

– Jeg er utrolig stolt av de jentene Tor Odvar Moen og jeg får lov til å trene. Å få reise rundt i Europa og stolte frem de, er en ære. De prestasjonene vi ser nå, er et resultat av at mange i Larvik Håndballklubb og Larvik by jobber og står sammen for å få et godt resultat, og har gjort det over lang, lang tid, sier Karl Erik Bøhn.

– Det var ekstremt deilig at vi endelig vant her. Det var godt vi ledet med ni mål, ellers hadde vi slitt på slutten, sier Kari Mette Johansen.

Med tre seire på rad er Larvik ubeseiret halvveis i hovedrunden i Champions League. Sju poeng skal normalt holde til avansement, og to av de tre siste kampene skal spilles hjemme.

– Vi føler vi kommer nærmere en semifinale for hvert poeng vi tar, men vi kan ikke senke skuldrene nå. Seier borte er bonuspoeng for oss, men det er så jevnt i hovedrunden at det ikke er så stor forskjell borte og hjemme. Vi må stå på videre, sier Johansen.

Tine Rustad Kristiansen tråkket over snaut sju minutter ut i 2. omgang. Senere i omgangen fulgte kampens dårligste periode for Larvik. Fra å ha ledet med ni mål på stillingen 19-28 trodde Krim virkelig at de kunne ta det igjen når de kom tre mål bak seks minutter før slutt.

– Krim kan takke solid hjemmedømming for at resultatet ikke ble tosifret. Vi ble usikre da dommerne brukte to regelsett på de to banehalvdelene de siste 20 minuttene. Alle ære til jentene som klarte å holde hodet kaldt. Vi har selvfølgelig noe å jobbe med og er langt fra feilfrie, men det er lett å bli stresset og usikker når det ikke er noe likhet i dømminga, sier en oppgitt Karl Erik Bøhn.

– Krim er et godt håndballag, som ikke har tapt hjemme denne sesongen. En seier her var viktig for oss i forhold til å kunne nå semifinalen, sier Karl Erik Bøhn.

Larvik tok ledelsen 3-0, men selv om Krim snudde det og ledet 4-3, var det faktisk eneste gang i kampen vertene var i føringen. Flere fantastiske redninger av Lene Rantala og gode skudd av Larvik-spillerne gjorde at Krim ble utspilt i store deler av kampen.  

 

FAKTA
Krim (SLO) – Larvik 30-34 (15-21)

Champions League, hovedrunden gruppe 1
2000 tilskuere i Kodeljevo
Larvik: Emily Stang Sando/Lene Rantala – Tonje Larsen 1, Inger Sofie Heieraas, Heidi Løke 4, Tine Rustad Kristiansen 2, Kari Mette Johansen 4, Karoline Dyhre Breivang 3, Nora Mørk 3, Pia Christine Narvesen, Marianne Iversen, Linn Jørum Sulland 9, Tine Stange 8.
Toppscorer Krim: Andrea Lekić 10.
Utvisninger: Krim 2×2 min., Larvik 4×2 min.
Dommere: Andrei Gousko/Siarhei Repkin (BLR)

Søndag vant Györ 23-21 i Tyskland.