Sender Gjerpen ned – Larvik

Sender Gjerpen ned

Om Larvik Håndballklubb skulle slå Gjerpen onsdag, ville det ikke være noen oddsbombe. Det er 15 år siden forrige seier mot Larvik. For Gjerpen vil tap bety et definitivt farvel til Postenligaen.

Tap i de siste to hjemmekampene var i realiteten det som tok fra Gjerpen det siste halmstrået av håp om fortsatt elitestatus. Klubben har ligget klart sist hele sesongen. Det ble tap mot Selbu 10. februar, og heller ikke 17. februar ble det poeng for Gjerpen i møtet med Gjøvik og Vardal.

Onsdag må Gjerpen ta poeng mot Larvik for å unngå degradering. Blir det ikke poeng, er det matematisk umulig å overleve.

Etter 15 serierunder er laget fortsatt håpløst akterutseilt med tre minuspoeng denne sesongen. Med sju kamper igjen av sesongen og 14 poeng opp til Vipers Kristiansand på kvalifiseringsplass nærmer realiteten i et nedrykk seg.

Etter nabooppgjøret gjenstår det fem seriekamper. Skulle det mot alle odds bli seier til Gjerpen i samtlige av disse kampene, vil laget uansett ikke nå lenger enn likt med laget foran – på nedrykksplass.

Gjerpen, som er seriemester to ganger og Norgesmester fem ganger, var blant Norges beste lag da Larvik rykket opp i 1992, men nå er en æra slutt. Telemarkingene rykket egentlig ned etter 2001/02-sesongen, men fikk beholde plassen fordi eliteserien ble utvidet med to lag. Det endte imidlertid også med nedrykk sesongen etter. Gjerpen spilte seg rett opp i eliteserien igjen, og har klart seg helt til denne sesongen.