Går til Flint – Larvik

Går til Flint

Marianne Iversen og Emily Stang Sando skrev tirsdag under for Flint, som skal spille i eliteserien neste sesong. Begge ønsker mer spilletid for å få en sportslig utvikling.

– Vi kommer til å savne gjengen i Larvik. Det er så utrolig proft, og jeg har utviklet meg mye bare med trening, men nå trenger jeg spilletid for å utvikle meg videre, sier Emily Stang Sando.

– Jeg har tenkt mye frem og tilbake, men kommet til at det er spilletid jeg trenger for min egen utvikling videre. Jeg har blitt veldig glad i Larvik Håndballklubb, og dere kommer nok til å se meg på tribunen. Larvik får et veldig spennende lag neste år, sier Marianne Iversen. Hun har vært i A-stallen i tre av sine seks sesonger i klubben.

– Jeg så en mulighet for å bli, for min utvikling i tiden i klubben har vært veldig stor. Jeg vil savne det proffe treningsopplegget Tom Kristiansen lager for oss, men jeg har kommet til at det lønner seg for meg å få spilletid, sier Emily Stang Sando.

Begge har tenkt på klubbskiftet en stund, men det er først veldig nylig avgjørelsen ble tatt. På en pressekonferanse i Tønsberg tirsdag skrev begge under for to år. Nå er avgjørelsen tatt, og de lover å gi alt for Larvik resten av sesongen.

For første gang skal to Vestfold-lag spille på øverste nivå i norsk håndball. Flint har vunnet de 20 første kampene denne sesongen, og er i praksis klar for opprykk seks serierunder før slutt. Fortsetter seiersrekka borte mot Rygge til helgen, blir Flint umulig å ta igjen.

Begge er glade for at Flint ligger så nære at det ikke er nødvendig å flytte når de bytter klubb til sommeren.

– Jeg kommer til å flytte til kjæresten i Stokke, men det er jo ikke snakk om store avstander uansett, sier Emily.

– Det er to hyggelige og dyktige spillere. De har konkurrert mot landslagsspillere i sine posisjoner. Det er et naturlig steg i utviklingen deres at de nå går til en klubb der de får mye spilletid i eliteserien. Døren står alltid åpen for en retur til Larvik, sier Larviks hovedtrener Karl Erik Bøhn.

Marianne Iversen (23) har spilt i Larvik i seks sesonger og har til nå vært med på å vinne Cupvinnercupen, tre NM-gull, to seriegull og sluttspillet to ganger.

Emily Stang Sando (20) har spilt i Larvik i fem sesonger og har til nå vært med på å vinne Cupvinnercupen, tre NM-gull, ett seriegull og sluttspillet én gang.