Vanskelig uten Tonje – Larvik

Vanskelig uten Tonje

Larvik tok ledelsen fra start, og hang lenge med Györ i lørdagens Champions League-kamp. Laget hadde flere sjanser til å komme opp ett mål bak i 2. omgang, men da det ikke lykkes, stakk ungarerne fra og vant.

– Györ har et godt lag, og når vi mister Tonje Larsen etter to minutters spill, ble det umulig å slå Györ, sa Larviks hovedtrener Karl Erik Bøhn etter kampen.

– Györ kommer til å vinne gruppa, men jeg håper vi tar de nødvendige poengene i de to hjemmekampene de neste helgene, som gir oss 2. plass i gruppa og får Viborg i semifinalen.

Danskene er regjerende mester i Champions League.

 – Jeg synes Györ spilte godt i angrep, men i forsvar behandler de Heidi Løke for hardt. Jeg er skuffet over at dommerne ikke straffer dem hardere, sier Bøhn til ungarsk presse.

På styrerommet til den meritterte klubben bugner det av troféer på veggen.

En av Györs toppscorere, Eduarda Amorim, synes laget hennes hadde mer å by på i angrep enn da de spilte i Larvik og synes hun hadde spilt en av sine beste kamper denne sesongen.

Csaba Konkoly, Györ-treneren, synes laget hans begynte nervøst da Lene Rantala vartet opp med flere redninger, men fant riktig taktikk mot slutten av omgangen.

– Vi måtte bare prøve å fortsette med det i 2. omgang, sa han, før han sendte sine beste ønsker til Tonje Larsen, som måtte til sykehus for å sjekke en skade i venstre hånd.

Det var 2700 tilskuere på tribunen. Seks av dem var norske jenter fra Voss jordbrukskole, som studerte på en hesteskole på landsbygda utenfor Györ.

– Vi har teori med en veterinær og driver med dressur og sprang, sier jentene som har vært her i seks måneder. Om fem uker drar de hjem til Norge.

 

FAKTA
Györ (HUN) – Larvik 28-23 (14-11)

Champions League, hovedrunden gruppe 1
2700 tilskuere i Magvassy Mihaly Sporthalle
Larvik: Emily Stang Sando/Lene Rantala – Tonje Larsen, Inger Sofie Heieraas, Heidi Løke 4, Tine Rustad Kristiansen 1, Kari Mette Johansen, Karoline Dyhre Breivang 2, Nora Mørk 6, Pia Christine Narvesen, Marianne Iversen, Linn Jørum Sulland 7, Tine Stange 3.
Toppscorer Györ: Eduarda Amorim 5, Simona Spiridon 5.
Utvisninger: Györ 6×2 min., Larvik 2×2 min.
Dommere: Vasile Pavel/Eugen-Marian State (ROU)

Leipzig (GER) – Krim (SLO) spilles søndag.