Jublet over semifinale – Larvik

Jublet over semifinale

Györ hentet opp to mål i sluttminuttet i Slovenia og sikret uavgjort mot Krim. Dermed hjalp de Larvik til semifinale i Champions League. Larvik hadde tidligere lørdag slått Leipzig 31-21 i Arena Larvik.

De fleste Larvik-spillerne satt samlet og fulgte oppgjøret i Ljubljana på TV, og jubelen satt løst da ungarnerne satte inn den siste scoringen som sikret poengdeling.

– Vi jublet over at vi er klar for semifinalen. Jeg tror jeg er mer svett nå enn etter kampen vår, for dette var spennende, sier Heidi Løke.

Heidi Løke var nok en gang fantastisk inne på linja mot Leipzig, og kampens toppscorer ble også kåret til banens beste. Linn Jørum Sulland fulgte opp med åtte scoringer.

– Nå skal vi satse på å vinne gruppa i hovedrunden. Det var gøy å spille i dag, og jeg synes det har vært en spennende dag. Det kunne ikke blitt bedre, sier Løke.

– Dette var helt perfekt, stråler Karl Erik Bøhn, like etter at laget hans ble klar for semifinalen i Champions League.

Det er tredje gang klubben har nådd semifinalen i Europas gjeveste klubbturnering.

– Vi blir puljevinnere med seier mot Krim neste helg. Søndag kan Valcea avgjøre pulje 2 med seier, og det er klart vi ønsker oss en tur til Danmark i semifinalen, sier Karl Erik Bøhn.

Hvis Larvik vinner puljen, får de fordelen av å spille hjemme sist i semifinalen. Første kamp spilles helgen 10./11. april, og returmøtet helgen 17./18. april.

– Lene Rantala sto fantastisk godt fra start, og vi fikk kampen inn i vårt gir. Leipzig kuttet tråden i 2. omgang, men vi spiller kontrollert og godt og klarer å vinne. Det var veldig godt å vinne i dag, synes Larviks hovedtrener Karl Erik Bøhn.

– Det var viktig å få to poeng mot Leipzig. Det er klart vi veldig gjerne vil ha to poeng mot Krim neste lørdag, men det viktigste i dag var å bli klare for semifinalen, sier Tine Stange.

På tribunen fulgte landslagssjef Thorir Hergeirsson kampen. Kommende Larvik-spiller Amanda Kurtovic hadde også tatt turen, i likhet med tidligere Leipzig-spiller Else-Marthe Sørlie Lybekk.

 

FAKTA
Larvik – Leipzig 31-21 (15-11)

Champions League, hovedrunden gruppe 1
1274 tilskuere i Arena Larvik
Larvik: Emily Stang Sando/Lene Rantala – Tonje Larsen, Inger Sofie Heieraas, Heidi Løke 11, Tine Rustad Kristiansen 3, Kari Mette Johansen 1, Karoline Dyhre Breivang 1, Nora Mørk 4, Raphaëlle Tervel 1, Pia Christine Narvesen, Marianne Iversen, Linn Jørum Sulland 8, Tine Stange 2.
Toppscorer Leipzig: Sara Eriksson 4, Anja Rösler 4.
Utvisninger: Larvik 3×2 min., Leipzig 2×2 min.
Dommere: Ivan Cacador/Eurico Nicolau (POR) 

Eidsvold J10

Eidsvold J10

Amanda Kurtović

Thorir Hergeirsson