Går for gruppeseier – Larvik

Går for gruppeseier

Larvik Håndballklubb går for seier mot Krim lørdag. Med seier vinner Larvik sin gruppe i hovedrunden. Det betyr at de møter Viborg og får hjemmekamp sist i semifinalene.

– Det er helt klart vårt mål foran den siste kampen i hovedrunden i Champions League. Jeg har tro på at det kan gå, sier Karl Erik Bøhn.

Larvik ble klar for semifinale forrige helg. Mot Krim i den siste kampen i hovedrunden spiller laget om seieren i gruppe 1. Det avgjør både hvilken motstander Larvik får, og når kampene spilles. Seier over Krim vil gi gruppeseier.

Gruppevinnerne møter toeren i den andre gruppa og får fordelen av å avslutte med hjemmekamp i semifinalene. Gruppe 2 er allerede avgjort. Valcea vant gruppen foran regjerende mester Viborg.

Larvik slo Krim i Slovenia og lørdagens motstander har kun æren å spille for – i tillegg til pengepremien EHF deler ut for hvert poeng. Nettopp det kan være god nok motivasjon i selg selv for Krim, som var gjennom en tøff, økonomisk periode i sommer. Det førte til at alle kontrakter måtte reforhandles.

Larvik har på sine 91 kamper i Champions League scoret 2475 mål. Det er ikke usannsynlig at Larvik runder 2500 scoringer i Europas gjeveste klubbturnering mot Krim.

Det er femte sesongen Larvik møter Krim i Champions League. Slovenerne er den klubben Larvik har møtt flest ganger i E-cupsammenheng. Av de ni oppgjørene til nå, har Larvik vunnet fire og tapt fem.

Kampen spilles i Arena Larvik lørdag 20. mars kl. 14.15.

 

Andrea Lekić, som ble Krims toppscorer med ti mål i kampen i Slovenia, har skadet albuen og spiller ikke kampen i Larvik.