Spennende lag – Larvik

Spennende lag

Larvik Håndballklubb er blant Europas fire beste lag denne sesongen. For første gang i møter med Krim er det Larvik som avanserer videre. Seier over Krim lørdag vil gi best mulig utgangspunkt i semifinalene.

Katja Nyberg, som kommer tilbake til Larvik neste sesong, så kampen mellom Krim og Larvik på TV, og hadde følgende synspunkter på lørdagens motstander i Arena Larvik i «Kontra»:

– Krim er «up and coming». De har hatt et generasjonsskifte. Klubben har mange spennende typer, men var ikke helt ferdig som lag. Andrea Lekić kommer til å bli supergod. De kommer nok til å bli av god, gammel Krim-kvalitet igjen. Jeg tipper at de er tilbake helt i toppen om to år. Det tar litt tid ennå, men tross alt er laget blant de åtte beste også denne sesongen. Jeg kunne godt se at de hadde respekt for Lene Rantala i Larvik-målet, sa Katja Nyberg.

Nyberg har sju sesonger bak seg i Larvik-drakta og spilte i Krim en sesong da hun forlot Larvik.

Seier vil gi Larvik gruppeseieren i hovedrunden, og dermed best mulig utgangspunkt for semifinalene.

Andrea Lekić, Krims serbiske toppscorer, ble kampens toppscorer med ti mål da Larvik besøkte Slovenia i februar, men blir ikke med denne gang. Hun er satt på sidelinja i minst seks uker. I runden etter at Larvik vant i Ljubljana reiste Krim til Tyskland. Ett minutt før slutt mot Leipzig falt hun med hele kroppstyngden på armen sin og fikk albuen ut av ledd. Da var 22-åringen allerede kampens toppscorer med åtte mål, men skaden hennes ødela hele festen for Krim.