Møter Viborg i semi – Larvik

Møter Viborg i semi

Larvik Håndballklubb vant sin gruppe i hovedrunden i Champions League og får dermed fordelen av å avslutte med hjemmekamp mot Viborg i semifinalen.

Semifinalene spilles helgene 10./11. april i Danmark og 17./18. april i Larvik.

Larvik startet hakkete og slurvete mot Krim i det siste oppgjøret i hovedrunden, men avgjorde kampen i en meget god periode før og etter pause, der Lene Rantala holdt Larvik inne i kampen. Larvik lå under 7-8, men gikk derfra til ledelse 19-8 før Krim meldte seg på igjen.

– Linn Jørum Sulland scorer hver gang, og det var en sterk seier. Nå er vi gruppevinnere, og det er jeg veldig fornøyd med, sier Larviks hovedtrener Karl Erik Bøhn.

Linn Jørum Sulland endte opp som kampens toppscorer med 13 scoringer.

– Det er ikke viktig for meg at det er jeg som scorer, men det er klart det er gøy å score mål. Det viktigste er at vi vinner. Det har gått bedre og bedre i Champions League for min del. I dag inviterer Krim til skudd utenfra når de pakker inn Heidi Løke så godt. Jeg blir spilt opp til å avslutte og Heidi Løke holder forsvaret nede, så da er det jo fint at det blir mål av og til. Dessuten tar jeg straffer og det bidrar også litt, sier hun.

– Til å begynne med slet vi med keeperen, men da vi først fikk hull gikk det veldig bra. De står bare i forsvarer og blokkerer. Jeg kan skyte på hele målet og det var mange huller mellom dem, forklarer Sulland.

– Krim løp ikke så fort hjem bestandig heller, jeg vet ikke hvorfor de ikke gjorde det, sier hun.

Nå gleder hun seg til å møte Viborg i semifinalen.

– Jeg har aldri spilt mot de før. De har mange gode spillere, men er kanskje litt avhengige av enkeltspillere, tror hun.

Lene Rantala var solid og fikk velfortjent bestemannsprisen etter kampen. Midt i 2. omgang kom Emily Stang Sando inn og bidro fint, blant annet reddet hun to straffer.

Larvik rundet 2500 scoringer i klubbens 92. kamp i Europas gjeveste klubbturnering. Det var Raphaëlle Tervel som satte inn scoringen.

 

FAKTA
Larvik – Krim 30-23 (14-8)

Champions League, hovedrunden gruppe 1
1469 tilskuere i Arena Larvik
Larvik: Emily Stang Sando/Lene Rantala – Tonje Larsen, Inger Sofie Heieraas 1, Heidi Løke 4, Tine Rustad Kristiansen 2, Kari Mette Johansen 1, Karoline Dyhre Breivang, Nora Mørk 2, Raphaëlle Tervel 1, Pia Christine Narvesen, Marianne Iversen 1, Linn Jørum Sulland 13, Tine Stange 5.
Toppscorer Krim: Ana Gros 8.
Utvisninger: Larvik 3×2 min., Krim 2×2 min.
Dommere: Zigmars Stolarovs/Renars Licis (LAT) 

I den andre semifinalen møtes Valcea og Györ. Første kamp spilles i Ungarn.