Kan bli 200 på rad – Larvik

Kan bli 200 på rad

Larvik HK har vært suverene i serien de siste sesongene. Ni seriemesterskap på de ti foregående sesongene understreker det. Mot Njård onsdag kan laget runde 200 kamper på rad uten nederlag i serien.

Larvik Håndballklubbs informasjonsansvarlig, Svein André Svendsen, opplyser at tallet bare delvis stemmer med virkeligheten. – Hadde klubben vært ubeseiret i serien siden 2001 hadde Larvik også blitt seriemester i 2003/04, påpeker Svendsen.

Norges Håndballforbund har også utelatt kampene som avgjorde 2003/04-sesongen på sin adelskalender – som omfatter alle seriekamper i øverste divisjon siden seriespillet startet i Norge.

Fakta er at Larvik tapte for Tertnes 29. april 2004. Den sesongen var seriespillet lagt opp til at seriemesteren skulle kåres etter en sluttspillmodell. Først spilte alle lag mot hverandre én gang i et grunnspill, deretter ble de delt inn i mellomspill A og B, før seriemesteren til slutt ble kåret etter sluttspillmodell, med borte- og hjemmekamper.

På grunn av at flere regner de avgjørende seriekampene den sesongen som et slags sluttspill, blir det på en måte riktig når man omtaler at Larvik er ubeseiret siden 2001 – hvis man bruker uttrykket «vanlige» seriekamper.

Svendsen kan opplyse at klubbrekorden i Larvik Håndballklubb er 76 strake seire, i perioden 2004-2008. Flere medier har valgt å utelate kampene som avgjorde serien i 2003/04. Da inngår ikke tapet i Bergen i 2004, og Larviks seiersrekke ble da regnet til 145 kamper før det første poengtapet kom i 2008.

Uansett hvordan man teller er slett ikke ett tap og tre uavgjort siden 18. april 2001 noen dårlig kamprekke. Rekken av ubeseirede kamper på rad løper fortsatt og det settes klubbrekord for hver seriekamp som spilles.