River ned grenser – Larvik

River ned grenser

Fylkesordfører Per-Eivind Johansen synes folk fra hele Vestfold må støtte opp om Larvik Håndballklubb. - Folk må bli flinkere til å sette seg på toget eller i bilen og reise den halvtimen eller de tre kvarterene det tar å komme seg til Arena Larvik for å støtte et av Verdens beste håndballag, sier han.

Politikere, sponsorer og hele administrasjonen i Larvik Håndballklubb var med Larvik-troppen til seriefinalen i Trondheim i helgen. I spissen var fylkesordfører Per-Evind Johansen, Larviks ordfører Øyvind Riise Jenssen og varaordfører Knut Anvik.

– Jeg har vært med laget på en viktig kamp utenfor Larvik for første gang. Da blir jeg bedre kjent med spillerne og apparatet rundt. Det synes jeg har vært veldig spennende. Jeg har lenge vært imponert over spillerne, men jeg ser også hvor viktig det er med støtteapparatet og det administrative apparatet rundt. Det er også en viktig årsak til at Larvik har blitt et så godt lag. Klubben har besatt alle poster med folk med høy kompetanse, sier Johansen.

– Jeg har lenge vært opptatt av at Larvik Håndballklubb bør være mer enn bare et Larvik-lag, også et Vestfold-lag. Vi i Vestfold trenger slike fyrtårn. Som fylkesordfører er jeg opptatt av å bygge regionen, bryte ned noen grenser og få en Vestfold-innstilling. Da er jeg opptatt av at vi skal bli flinkere til å oppleve ting på tvers av grensene og ikke være så navlebeskuende at det bare er egen kommune som gjelder, sier han.

– Larvik er et av Verdens beste klubblag. Nå har de nådd semifinalen i Champions League, og når noen av de mest interessante håndballkampene på internasjonal basis foregår i Larvik, synes jeg at folk fra hele fylket bør komme seg til Arena Larvik og se på de kampene. Da får vi en større oppslutning om Larvik enn det vi har nå.

Fylkesordføreren har hatt interesse for håndball lenge, fordi han har en datter som spiller. Men det er noe helt annet å følge Larvik.

– Det å følge med Larvik synes jeg er interessant, og det er spennende å se virkningen av at fylkeskommunen, sammen med Larvik kommune, har bidratt til at vi har fått en av Norges flotteste håndballarenaer, og det er jeg stolt av. Der har vi bidratt til å legge et grunnlag og miljø for å bygge laget videre, sier fylkesordføreren.