– Larvik knapp favoritt – Larvik

– Larvik knapp favoritt

Landslagssjef Thorir Hergeirsson synes Larvik Håndballklubb har hatt små problemer med å ta seg til semifinalen i Champions League, og holder laget som knapp favoritt mot Viborg.

– Larvik har vært stabilt gode i sitt spill etter jul, og har hatt små problemer med å ta seg til semifinale. Bakgrunnen er at de stort sett har hatt en frisk spillerstall og hatt god flyt i spillet. Det har vært viktig at rutinerte spillere som Lene Rantala har vært stabilt gode. Flere av spillerne har vokst i løpet av sesongen, Tine Stange og Linn Jørum Sulland har vært gode i angrepet, og jeg synes også Nora Mørk har tatt seg inn i det på en fin måte. Jeg synes absolutt Larvik har vært overbevisende i mange av kampene, sier Thorir Hergeirsson.

Han holder Larvik som en knapp favoritt i semifinalen.

– Det er gode muligheter for videre avansement, minimum 50-50 prosent sjanse. De møter et Viborg-lag som har stigende kurve etter å ha slitt med skader på sentrale spillere. Jeg holder Larvik som en knapp favoritt når vi ser på hva som har skjedd i den senere tid, og det er en fordel at Larvik har siste kamp hjemme, mener landslagstreneren.

Her kan du kjøpe billetter til semifinalen i Arena Larvik lørdag 17. april kl. 14.45.

– Begge lagene spiller forholdsvis likt og kjenner hverandre godt. Det blir litt ekstra spenning når danske og norske lag møtes. Begge lag har litt den samme filosofien om å ha et godt forsvar og lage enkle kontringsmål. Begge har solide sisteskanser, så det blir spennende. Vi gleder oss til kampene, sier han.

Kampen i Danmark ser han på TV, men det avgjørende returmøtet i Larvik skal han se fra tribunen.

– Det er alltid spennende å være til stede live i hallen, dessuten skal jeg være i Larvik den helgen. 94-landslaget vårt har sin andre samling, og jeg skal overvære samlingen. Jeg har et overordnet ansvar for oppfølging av trenerteamet, og håper også å få en prat med Karl Erik Bøhn og Tor Odvar Moen om ståa i Larvik også, sier han.