Mer rutinert denne gang – Larvik

Mer rutinert denne gang

Det er tredje gang Larvik spiller semifinale i Champions League. Mot Kometal Skopje i 2002 og Krim i 2004 ble det stopp der. Nå er målsettingen finale.

Av de som spiller på dagens Larvik-lag er det bare Tonje Larsen, Lene Rantala og Kari Mette Johansen som har spilt begge de forrige semifinalene. På benken har fysioterapeut Krister Næss den samme erfaringen.

– Jeg husker den ene veldig godt. Den mot Kometal Skopje i 2002. De scorte da det var under ti sekunder igjen, og vi røk ut på bortemålsregelen. Jeg glemmer ikke det. Det er det nærmeste vi noen gang har vært finale i Champions League, så det var surt, sier Kari Mette Johansen.

– Hvis jeg skal sammenligne de forrige gangene Larvik har spilt semifinale mot denne gang, så er det flere som var med den gangen som var veldig ferske, blant annet jeg. Nå er det flere av spillerne som har spilt viktige kamper, både på klubb- og landslag. Vi hadde ikke den samme erfaringen den gang. Dessuten er denne bortebanen litt bedre enn de andre vi har spilt på.

Denne gang er jeg sikker på at det beste laget – med mest vilje – som vinner. Et viktig moment er også at dommerne er blitt mye bedre på bortebane enn de var før, så det har også blitt bedre.

Krim var rett og slett bedre enn oss i 2004, de hadde mer erfarne spillere. Nå må vi dra nytte av at så mange har spilt jevne og tøffe kamper … og alle gode ting er tre, avslutter Kari Mette Johansen.