Imponert over Larvik HK – Larvik

Imponert over Larvik HK

– Jeg er imponert over måten Larvik Håndballklubb driver klubben på. Ingen andre norske håndballklubber er i nærheten. Det sier Ingebrigt Steen Jensen.

Styrelederen i Stabæk Fotball synes det er en fantastisk prestasjon av Larvik å være i semifinalen i Champions League, men er nok mest imponert av Larvik Håndballklubb på utsiden av banen.

– At klubben får inn 16 millioner kroner er helt utrolig imponerende! Jeg synes Larvik HK er flinke. Det er utrolig at klubben holder det på et høyt nivå over tid på inntektssiden. Jeg er imponert over at Larvik opprettholder trøkket, satsingen, den økonomiske bærekraften og handlingskraften. Selv om klubben har vært overlegent best her hjemme så lenge er man fortsatt sultne på å hente hjem spillere fra utlandet, sier han.

– Det er utrolig at Larvik HK holder det på et så utrolig høyt nivå i mange år, og at dere har over tusen tilskuere i snitt på seriekampene er veldig imponerende.

– De fleste fotballklubber har et kraftselskap som sponsor. Det har ikke vi i Stabæk. Kommunen solgte det, og nå sitter jeg hver måned og betaler nettleie til Haslund, Vålerengas hovedsponsor – kan du tenke deg det? Jeg har selvfølgelig ikke kraften derfra, men nettleien slipper jeg ikke unna.

– Gjennomføringskraften i Larvik Håndballklubb er veldig imponerende, uansett størrelse på idretten, for håndball er jo en liten idrett. Det er vel bare spyd for herrer som er mindre? Men jeg må understreke at jeg er en gammel, klysete mannekødd som er mest opptatt av fotball. Nå har vi fått damefotball i Stabæk, og nå har jeg fått øynene opp for det også, og synes jeg det er kjempegøy, sier han.

Kanskje det hjelper at Larvik-fotballen er så dårlig? Hva er det for noe med den? Oldefaren min, Olav Olsen, var for øvrig en av de ni som stiftet Fram Larvik. Det er jo skandale at de ikke er i Adeccoligaen i hvert fall, mener Ingebrigt Steen Jensen. 

Som en godt over gjennomsnittlig sportsinteressert person, har jeg fått med meg at Larvik er i semifinalen, Champions League som har en magisk klang, det er den drahjelpa fra Champions League i fotballen. Jeg ville tro det var mye mindre hype rundt det hvis det het serievinnercupen.

– Jeg skal innrømme at jeg sitter klistret når damelandslaget i håndball spiller kamper. Jeg synes det er kjempemorsomt at et norsk lag hevder seg i toppen. Vi vet at damehåndball er blant de fire beste i verden, på landslagsnivå, sånn sett er det ikke rart at vi ikke hevder oss, så når de ikke vinner Champions League lett hvert år, er det fordi alt for mange gode norske spillerne er i utenlandske klubber. Det er jo litt typisk at når man skal nevne noen spillere fra motstanderen, er det de norske spillerne som trekkes frem, sier han.

Men har ikke dere to Stabæk-jenter på laget? Karoline Dyhre Breivang og Linn Jørum Sulland? Det er jo våre jenter! Det er klart dere er i semifinalen i Champions League. Nå merker jeg at jeg heier på dere! Lykke til mot Viborg, sier Ingebrigt Steen Jensen.