Positiv smitteeffekt – Larvik

Positiv smitteeffekt

- Når et lag når toppen i Europa vil det gi en positiv smitteeffekt i hele klubbhåndballen, ikke bare for det laget som når frem. Det mener Nils Arne Eggen.

Rosenborg-legenden, som førte laget sitt til 11 sesonger i Europas gjeveste turnering, følger også med på håndball.

– Jeg synes det er artig med alle som gjør det bra, så jeg følger med på Larvik. Å nå semifinalen i Champions League er en stor prestasjon, synes han.

– Når man er i Europatoppen må ikke føle seg underlegen. Alt er mulig inntil det motsatte er bevist. Det er en læringssak å være i Europatoppen. Da vi først klarte det i Rosenborg, fikk vi mange internasjonale kamper. Man vil tilvenne seg den ferdigheten som er nødvendig, og utvikle det etter hvert.

– Jeg tror Larvik stadig vil produsere nye spillere på samme nivå. Jeg tror ingen bør sutre over at de blir for suverene. Klubben er flinke til å få samlet de beste. Det er ingen grunn til at ikke de andre klubbene skal klare det samme.  Larvik er en hyggelig by, men ingen metropol. Det viser at alle kan få det til. Alle har de samme mulighetene, man må bare være flinke nok. Det er ingen grunn til å stå med lua i hånda, sier Eggen.

– Vi ble også stilt det samme spørsmålet, om vi ble for suverene, men vi skapte noe de andre kunne strekke seg etter – ikke bli misunnelig på. Man deler den dyktigheten med resten ved å vise den frem i hver kamp, selv om det blir vanskelig for de andre å vinne.  Det er ingen grunn til at de andre ikke skal få til det samme.

Fotballen har et økonomisk forbruk som er i utakt med samfunnet vi lever i. Håndballen har vært flinke til å holde det på et nivå som alle kan leve med.

– Et kollektivt oppstår ikke av seg selv, det er summen av gode enkeltindivider. Det aller beste er når det er utviklet gjennom den filosofien laget bygger på. Her har Larvik vært flinke, og samlet det beste innen ledelse og trenerkapasitet. Det er bra, sier Eggen.

– Damefotballen hadde en fordel og var på toppen lenge, men så begynte de andre å røre på seg, og så ble vi tatt igjen. Det gjelder å ta utfordringen når de andre kommer etter.

Nils Arne Eggen holder foredrag samme dag som returkampen går, men regner med å få med seg oppgjøret uansett.

– Den idrettslige underholdningsverdien er sterk i damehåndballen, det kan du være sikker på! Jeg er imponert over farten og teknikken – og ikke minst høyden på smerteterskelen. Hadde fotballguttene hoppet inn og falt så ofte er jeg sikker på at vi måtte bære ut halvparten etter et kvarter, sier han.