Står på sent og tidlig – Larvik

Står på sent og tidlig

Etter å ha blitt kåret til årets arrangør i ti år på rad for arrangementene i Bergslihallen, var jubelen stor blant dugnadsarbeiderne i Larvik Håndballklubb da også første sesongen i Arena Larvik ga samme resultat.

Bjørg Andreassen, leder i damegruppa og Jan Erik Røed, som er leder for dugnadsarbeiderne i klubben, skryter av arbeidet dugnadsgjengen har lagt ned.

– Damegruppa serverer mat og frukt til lagene etter kampen. Til lagene som flyr hit smører vi baguetter de får i bussen på vei til arenaen. Lagene som har vært på besøk har ikke lagt merke til at det har blitt mer å gjøre for oss.

– Det er større avstander i arenaen og det har vært et tøft år, men vi har merket at det ble lettere for hver kamp som har gått. Neste sesong håper vi det skal bli enda lettere, med fast billettluke og kiosker, sier Bjørg Andreassen.

– Vi er rundt 20 stykker i damegruppa. Det er utrolig sosialt. Vi driver kiosken og har loddsalg for å få noen inntekter, slik at vi kan gi de til klubben. Vi stiller opp når klubben trenger oss, og det er mer enn nok å gjøre. Det er ingen av oss som har barn eller barnebarn i klubben lenger, men vi er glad i jentene på laget og gjør det fordi det er sosialt. Det er mange av oss som har vært med i 20 år, som gikk fra Halsen eller Larvik Turn til Larvik Håndballklubb, sier hun.

Jan Erik Røed sier at selv om sesongen er slutt, er det flere oppgaver som venter.

– Neste oppgave er i forbindelse med håndballskolen 28. juni – 2. juli, og det er også andre arrangementer der de står på og jobber. De er flinke til å jobbe. Selv om det er stor forskjell mellom arbeidsoppgavene fra Bergslihallen til Arena Larvik, har de stått på som bare det for å få dette til å fungere, sier han.

– De har løst alle utfordringer på en god og eminent måte. Likevel trenger vi flere folk å dra veksler på. Det er nødvendig for at vi får arrangementene i den kategorien som resten av klubben er i, helt i Europatoppen. Vi har blitt årets arrangør hvert år siden kåringene startet for 11 år siden, og det er vi selvfølgelig veldig fornøyd med.

– Er det noen som har lyst til å være med å jobbe dugnad i Larvik Håndballklubb er det bare å ta kontakt med oss, sier Jan Erik Røed.