Nordiske mestere – Larvik

Nordiske mestere

Larvik Håndballklubbs veteraner kunne feire sin første tittel da de i helgen ble nordiske mestere for veteraner. Mesterskapet ble spilt i Langesund.

Første kamp fredag ettermiddag ble en enkel match, seieren ble på hele 20-7 over Jardar. Neste kamp var mot fjorårets Nordiske mestere, danske Gladsaxe. Også denne kampen endte med klar seier.

Lørdag var Fjellhammer første motstander, og dette skulle bli vanskeligere enn forventet. Det ble tap i denne kampen.  Men Larvik-veteranene tok seg sammen og vant med store sifre over Oppegård i lørdagens siste kamp.

Som nummer to i puljen ble det møte med Gjerpen i kvartfinalen søndag formiddag.  Der hadde Larvik-jentene full kontroll, og vant til slutt 14-12.

Semifinalemotstander var erkerival Byåsen.  Dette ble en jevn match. Byåsen ledet stort sett hele kampen, men Larvik klarte å komme à jour på slutten.  Laget ble klart snytt for et straffekast i de siste sekundene av kampen, da Kristine Duvholt Havnås ble tatt inne i feltet. Med bare fire sekunder igjen scorte Cathrine Roll-Matthiesen på frikastoppstilling.

– Vi kunne slippe jubelen løs etter å ha slått søstrene Haltvik & Co. 11-10, forteller jentene til larvikhk.no.

Finalemotstander ble Fjellhammer, som det ble tapt for innledningsvis.  Men denne gang hadde ikke de rød/hvite tenkt å gi bort seieren. Larvik hadde føringen gjennom hele kampen med to mål, men Fjellhammer kjempet tappert og klarte å utligne til uavgjort rett før full tid.

Kampen måtte derfor avgjøres med ekstraomganger. Etter en sterk 1. ekstraomgang, kunne Larvik gå av banen med seier 19-17 i finalen.  Dette er et lag som bør følges nøye i fremtiden!

Disse ble nordiske mestere: Fra venstre øverst: Cathrine Roll-Matthiesen, Lene Lillevik, Elisabeth Strøm Thoresen, Dagrunn Gåsholt, Dina Støen Ringdal, Lina Rosenberg, Cathrine Haakestad Thorsen, Nena Bergland Christoffersen og oppmann Grethe Lillevik. Fra venstre nederst: Kristine Duvholt Havnås, Lisbeth Frenvik, Torild Eldegard, Monica Gabrielsen og Line Hvaara. I tillegg spiller Kristine Moldestad på laget.