Tyskland til Larvik – Larvik

Tyskland til Larvik

Seedingen foran EM-trekningen lørdag er klar. Samtidig er det klart at Tyskland skal spille i Arena Larvik i gruppespillet.

Norge skal spille sine kamper på Lillehammer, både i det innledende gruppespillet og i hovedrunden. Mesterskapet avsluttes i Herning i Danmark.

Arrangøren har rett til å plassere et lag i hver av gruppene foran trekningen. Danmark er hovedarrangør av mesterskapet, og valgte først. Danskene plasserte Russland i den gruppen de skal møte i hovedrunden. Norge valgte Tyskland i den gruppen som skal spilles i Larvik. De som går videre fra Arena Larvik spiller hovedrundekampene på Lillehammer.

– For meg og oss i landslaget er ikke dette så viktig, for det er mange gode lag. Det er marginalt hvordan du kan styre dette, og vi satser primært på å vinne mesterskapet, og da må vi slå alle vi møter. Tyskland var ønsket arrangørmessig av markedsavdelingen i Norges Håndballforbund, og vi synes ikke det var noe å si på at de ble plassert i den pulja, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til larvikhk.no.

– Det er mye annet som er viktigere enn plasseringen av lagene. Tyskland, som er en mulig motstander for oss i hovedrunden, kommer til å bite godt i fra seg. De har et kjempegodt lag, med en blanding av gammel og ungt og har fått Grit Jurack tilbake, sier han.

Trekningen av EM-puljene foregår i pausen i jubileumskampen mellom Danmark og Norge i Odense lørdag. Mesterskapet spilles 7. – 19. desember.