Bedre syn for Tonje – Larvik

Bedre syn for Tonje

Tonje Larsen la seg under laseren for å korrigere synet torsdag. Operasjonen var ukomplisert og gikk helt etter planen. Nå er mange år med briller og kontaktlinser over for Larvik Håndballklubbs landslagsstjerne.

– Jeg hadde litt blandede følelser før operasjonen, både gledet meg og var litt nervøs. Det var imidlertid ingen ting å grue seg til. Det skal bli deilig etterpå, sier Tonje Larsen.

– Det har gått fint å bruke kontaktlinser og briller, men det skal bli deilig å slippe. I håndballsammenheng har det vært litt problemer. Det har skjedd noen ganger at jeg har fått en finger på øyet og da kan jeg fort miste linsa. I OL-finalen fikk jeg et slag på øyet og mistet linsa. Da jeg skulle ta den på igjen så jeg uklart fordi netthinna var hoven. Jeg kunne ikke spille mer i den kampen, sier hun.

Tonje Larsen blir ikke med i jubileumskampen mot Danmark til helgen, men skal til Algarve senere i måneden. Det er veldig viktig at hun ikke får en finger i øyet like etter operasjonen, så hun må ha beskyttelsesbriller når hun skal spille i de første ukene etter operasjonen.

– Vi har klinikk både i Larvik, Tønsberg og Oslo. Vi har det beste utstyret til synskorrigerende operasjoner og opererer bare når vi er helt sikre på at det er beste for pasienten. Vi vil gjerne assosiere oss med det Tonje Larsen står for – kvalitet og seriøsitet, sier daglig leder i ABC Synskirurgi, Gunnar K. Søiland.

Trond Thilesen, som utførte operasjonen i klinikken i Kristian Fredriksvei i Larvik, er en respektert og anerkjent lege ved ABC Synskirurgi.

– Vi investerer stadig i nytt utstyr fordi vi synes det er viktig å følge utviklingen og teknologien. Vi må til London for å finne like moderne utstyr som vi har. Kirurgen vår ble operert i London, sier Søiland.

ABC Synskirurgi foretar en grundig forundersøkelse før de vurderer pasienten.

– Er vi ikke helt sikre, sier vi nei takk til operasjon. Vi tar ingen risiko, for vi vil være helt trygge, sier han.

Når det gjelder Tonje Larsens operasjon, får hun det mest moderne og tryggeste operasjonen. Den er individuelt tilpasset hennes øye og hornhinneform. Laseren følger øyebevegelsene under operasjonen, og stopper hvis det blir for mye bevegelse. Det er her den aller nyeste teknologien brukes.

– Det er flere som reiser langveis for å operere synes hos oss. Ryktet om oss sprer seg, sier Gunnar K. Søiland.