EM-trekning lørdag – Larvik

EM-trekning lørdag

I pausen i jubileumskampen mellom Danmark og Norge i Odense lørdag foregår trekningen av gruppespillet i EM. Da får vi vite hvem Norge møter – og hvilke land Tyskland møter i Arena Larvik i desember.

Etter den siste kvalifiseringsrunden forrige helg ble alle 16 deltakerlandene klare. Mesterskapet spilles 7. – 19. desember.

Norge skal spille sine innledende kamper på Lillehammer, mens en av de andre gruppene skal spilles i Arena Larvik. Mesterskapet avsluttes i danske Herning.

Ungarn, Frankrike, Tyskland og Spania gikk ubeseiret gjennom kvalifiseringen og ligger i bollen sammen med Ukraina, Romania, Sverige, Island, Slovenia, Serbia, Montenegro, Russland, Kroatia, Nederland og de to vertslandene.

Norge og Tyskland er toppseedet i trekningen, sammen med Spania og Montenegro. Norge (gruppe D) og Tyskland (gruppe C) er allerede plassert. Trekningen starter med å finne gruppe til de to siste toppseedete lagene. Deretter trekkes de fire lavest rangerte landene, Serbia, Slovenia, Nederland og Island.

Russland (gruppe B) er allerede plassert fra lagene på nivå tre. Øvrige lag på dette seedingsnivået er Frankrike, Romania og Sverige. Trekningen avsluttes med å fordele lagene på seedingsnivå 2, der Danmark (Gruppe A), Kroatia, Ungarn og Ukraina befinner seg.

Danmark spiller mot Norge lørdag i forbindelse med det danske håndballforbundets 75-årsjubileum.