God trekning for Norge – Larvik

God trekning for Norge

Norge skal møte Ungarn, Frankrike og Slovenia i sin gruppe i EM i desember. Det ble utfallet av trekningen lørdag. Norge skal spille sine innledende kamper i gruppe D på Lillehammer.

Norge ledet 17-13 over Danmark da EM-puljene ble trukket i pausen av jubileumskampen for det danske håndballforbundets 75-årsjubileum i Odense lørdag. Linn-Kristin U. Riegelhuth deltok i trekningen, og trakk lagene fra seedingsnivå tre.

– Vi er veldig glade for å spille på vår hjemmebane, det er en ære. Vi kommer til å spille med glede og kjempe sammen som et lag, sa hun.

Tyskland var på forhånd blitt plassert i gruppe C, som skal spille i Arena Larvik. De øvrige landene som blir å se i Arena Larvik er Ukraina, Sverige og Nederland.

Landene som går videre fra disse to gruppene møtes i hovedrunden på Lillehammer.

Gruppene som skal spilles i Danmark ser slik ut: Gruppe A (Aalborg): Spania, Danmark, Romania og Serbia.

Gruppe B (Århus): Montenegro, Kroatia, Russland og Island.

– Vi tenker ikke så mye på det. Det er en trekning, og vi tar det vi får. Det er mange sterke lag, sa Thorir Hergeirsson etter trekningen.

– Det var et lag vi ikke ville ha i pulja vår, men ellers er jeg veldig fornøyd, sa Jan Pytlick.

Danmark er hovedarrangør i det niende EM, som arrangeres sammen med Norge i perioden 7. – 19. desember. Mesterskapet avsluttes i danske Herning.

Emily Stang Sando kom inn i det norske målet fra start i 2. omgang. Hun startet sin landslagskarrière med å redde en straffe. Ikke dårlig!

Norge vant 25-24, etter at Ida Alstad satte inn det siste norske målet.