Finaleseier i Tyskland – Larvik

Finaleseier i Tyskland

Larvik vant finalen i Steiloplast-cup i Tyskland med 25-19 over spanske SD Itxako.
Til pause ledet mesterlaget fra Spania 12-11, etter en omgang preget av unøyaktigheter fra Larviks side.

Etter pause våknet stjernegalleriet til Larvik for alvor. Et kompakt forsvar ga jentene mange kontringsmuligheter som de tok godt vare på. Larvik vant tilslutt annen omgang 14-7.

– Gro Hammerseng var toneangivende i finalen og spilte sin beste kamp forteller hovedtrener Karl Erik Bøhn. Han syntes det også var gøy med søstrene Thea og Nora Mørk som spilte godt i sin første finale sammen i LHK-drakta.

– Jeg er litt sliten i hodet etter mye pågang fra media, sier Hammerseng.
  Heldigvis påvirket det spillet minimalt i dag smiler hun.

Linjespiller Heidi Løke ble turneringens toppskårer med 34 mål. Det til tross for at hun fikk en tannskade som gjorde at det ble benkplass nesten hele semifinalen. Løke fikk også den prestisjefylte publikumsprisen.

Stelioplast-cup kunne for 11. gang presentere en turnering med kvinnehåndball av høy klasse.
Turneringen i Tyskland har blitt det årlige startskuddet på en hektisk sesong for Larvik.

– Her i lille Wittlich viser innbyggerne at pågangsmot og gjestfrihet kan skape en atmosfære mange arrangører kan se langt etter, sier trener Tor Odvar Moen.