Larvik til finale – Larvik

Larvik til finale

Larvik spiller i helgen sin første oppkjøringsturnering i Tyskand. Stelioplast Cup spilles i den tyske byen Wittlich, og Larvik har tatt seg til finale mot de spanske mesterne Itxaco

Larvik åpnet med kamp mot Trier lørdag ettermiddag. Et lag som måtte se seg slått med ni mål mot Leipzig tidligere på dagen. Så lett slapp de ikke unna mot Larvik. Jentene ga seg ikke før det stod 34-8 på tavla etter 19-3 til pause.
– En kamp hvor alt klaffet fra a-å. Tyskerne hang med til 3-2, men etter det var det bare oss det handlet om, forteller trener Karl Erik Bøhn. Vi var bunnsolide bakover og regelrett løp over tyskerne.

Kampen mot Leipzig ble alt annet en enkel. Lagene byttet om på å lede men Larvik trakk det lengste strået til slutt, og vant 25-24 etter å ha ligget under med 10-9 til pause.
– Dette ble en helt annen kamp for oss. Vi måtte jobbe å slite hele veien, og selv om vi tok over styringen i andre omgang klarte vi aldri å kvitte oss med et hardt arbeidende Leipzig, avslutter KEB.

Søndagens semifinale ble en enkel affære for Larvik. Blomberg Lippe ble kjørt over fra start, og til pause ledet Larvik med ti mål, 17-7. I andre omgang kontrollerte jentene inn til seier 30-15.

I den andre puljen endte Itxaco fra Spania på topp. Den spanske Champions League deltageren så meget sterk ut, og vant begge sine kamper, mot henholdsvis Provital og Bayer Leverkusen.

I finalen venter et, for sesongen, forsterket Itxaco som i sin semifinale slo Leipzig med 23-21. Det er litt usikkert om Larvik kan stille samme mannskap i finalen da linjespiller Heidi Løke fikk et slag mot munnen som gjorde at en tann fikke en real smell. I semifinalen  gjorde Karo en god figur som vikarierende linjespiller.