Åpnet med storseier – Larvik

Åpnet med storseier

Larvik åpnet Nordic Open i Ålborg med en knusende seier 41-18 (21-7) mot TVIS Holstebro, og en pangdebut av Cecilie Leganger i målet.

De mange tilreisende supporterne fra Larvik var nok mest spent på Cecilies debut før kampen, og hun leverte fra første sekund. Det gikk hele syv minutter av første omgang før TVIS fikk en ball i nettmaskene.
Sjansene hadde de, men en opplagt Leganger vartet opp med den ene strålende redningen etter den andre. Totalt endte hun opp med 26 redninger.

Dette var også kampen hvor Sara Breistøl gjorde comeback etter å vært ute med skade i nesten et år. Sara entret banen ca. 20 minutter ut i første omgang, og det tok ikke mange minuttene før hun tricket ballen rundt beina på TVIS målvakten.

– Vi leverer en flott kamp fra start til mål og det er fantastisk artig å se den innsatsen jentene legger ned selv om spenningen i kampen tok tidlig slutt, forteller Tor Odvar Moen. Ceceilie får en flott start i laget og jobber intenst med seg selv og forsvaret hele kampen.
Hun har ikke mange håndballøktene i kroppen, men klarer alikevel å holde fokus kampen ut, med en rekke perleredninger som resultat. I tillegg var det godt å se Sara tilbake, og jeg trakk godt på smilebåndet da hennes første avslutning var en god gammel Breistøltrick.
Ellers ser vi konturene av et kontringsspill som kan bli utrolig bra. Jentene løper på alt, og tør å spille pasninger i kontraen som er ganske dristige. I etablert angrep har vi en del å gå på så tidlig i sesongen, men det er ikke unaturlig at det tar litt lenger tid å få det til å sitte.
Med så mange gode spillere har vi mange muligheter til å variere spillet, avslutter Tor O.

Turneringen fortsetter i morgen med kamp mot Aalborg DH kl. 11.30 og Odense kl. 15.00. Med seier i de to kampene vil Larvik være klare for finale på søndag.