Larvik vant finalen – Larvik

Larvik vant finalen

Larvik fortsetter seiersmarsjen i sesongoppkjøringen. I ettermiddag ble FC Midtjylland beseiret med 27-21 (14-11) i finalen i Nordic Open i Aalborg.

Larvik møtte en meget spennede motstander i dagens finale. FCM har riktignok tatt farvel med en del profiler. Deriblandt Gro Hammerseng og Katja Nyberg, men kan fortsatt stille et meget slagkraftig lag, med danske, svenske og norske landslagspillere.

Kampen var relativt jevnspilt i starten med Larvik litt foran det meste av tiden. Det var lett å se at det var turneringens to beste lag som møttes til dyst. Det ble fightet hardt over hele linjen og begge forsvar delte ut en del smeller.

Man kan godt si at dette var en kamp på et nivå som Larvik hadde behov for etter mange utklassningseiere så langt i oppkjøringen. Legene fulgte hverandre relativt tett utover i andre omgang også, men med ti minutter igjen økte Larvik trykket på danskense og kunne til slutt vinne komfertabelt 27-21.

-Dette var absolutt en kamp som var en finale verdig, sier Tor Odvar Moen. Det ble gått til skikkelig i duellene, og i tillegg var begge lag gode til å ta ut hverandres kontraspill.
Vi fikk en kamp hvor det ble stilt større krav til vårt etablerte angrepsspill, og der er det fortsatt litt for stor variasjon i våre prestasjoner, men jeg ser at mye av det vi jobber med stadig blir bedre.
Bakover har vi en trygg plattform og mange gode alternativer i de forskjellige posisjonene. Også gir det en god følelse å ha to så gode målvakter som det vi har nå. I dagens kamp gjør Lene Rantala en suvren prestasjon og kommer opp med 25 redninger totalt. Det er det bare en klassemålvakt som får til.

– Vi har ikke kjørt alle spillerne like hardt underveis. Cecilie måtte nøye seg med en kamp pga. sykdom. Tonje har kun spilt forsvar og vi har også tatt en del hensyn til de som har jobbet seg tilbake etter skader.
I dag var det veldig artig å se Sara Breistøl på banen. Hun er fortsatt litt forsiktig, men satte inn tre fantastisk flotte mål på viktige tidspunkter. Gro har også blitt «styrt» litt pga. en litt plagsom legg, men i finalen gikk hun for fullt og var meget god mot sine gamle lagvenniner.

Tine K, Karo, Heidi har kjørt på i kjent stil og var bunnsolide i begge de to turneringene vi har deltatt i. I tillegg har tre «kjeiver» som utfyller hverandre på¨en meget verdifull måte. Linka, Linn og Nora har alle forskjellige kvaliteter som er gull verdt for oss. Det gir oss mange variasjonsmuligheter fremover.

Olga ser også meget bra ut. Hun stod over finalen, men ser ut til å tåle mer og mer, og fremstår som et meget spennende alternativ i midtforsvaret med sin høyde og rekkevidde.

Og som nevnt tidligere er det gøy å se at Thea Mørk hører hjemme på dette nivået. Sammen med Kari Mette, som også viser at hun er på gang med sin velkjente speed, og Sara utfyller hun vår gode venstre side, avslutter Tor O.

Neste kamp for Larvik er serieåpningen mot Tertnes i Arena Larvik søndag 5. september kl.19.00.

Målscorere i finalen:
Heidi Løke 6, Linn-Kristin Riegelhuth 5(2), Nora Mørk 4(3), Gro Hammerseng 4, Sara Breitøl 3, Linn J. Sulland 2(1), Tine R. Kristiansen 2, Kari Mette Johansen 1.