Alene på tabelltoppen – Larvik

Alene på tabelltoppen

Larvik håndballklubb troner alene på toppen av Postenliga-tabellen med full poengpott etter tre serierunder.

Det ble ikke uventet Larvik HK som trakk det lengste strået i søndagens toppoppgjør mot Vipers. Frem til halvtidshvilen var det imidlertid helt jevnt, og lagene gikk i garderoben på stillingen 12-12.

– Vi var ikke veldig gode i starten, men heldigvis var Lene Rantala strålende i mål og holdt oss inne i kampen. Mange av spillerne lå litt under pari i dag, men vi har kjørt ganske tøft fysisk på trening i det siste. Samtidig er både World Cup og EM-uttak rett rundt hjørnet, og det sitter nok litt i huet, sier trener Karl Erik Bøhn etter kampen.

Angrepsspillet satt ikke helt som det skulle, selv om Vipers hadde lagt om til flatt forsvar, og det ville seg ikke helt i starten. Det var imidlertid ikke bare mangel på egen nøyaktighet som gjorde at det sto likt til pause.

-Vi slipper de for lett til i midten i 1. omgang, men Vipers overrasket. Jeg vil si de er en medaljekandidat etter det spillet de viste her i dag. De var langt bedre enn vi trodde, fortsetter Bøhn.

I 2. omgang dro larviksjentene sakte, men sikkert ifra, og stoppet til slutt åtte foran i målprotokollen. Heidi Løke ble Larviks toppscorer med 10 mål.

– Vi ble mer nøyaktige etter pause, og at vi vinner 2. omgang med åtte mål og kun slipper inn seks er bra, avslutter Bøhn.

Dette betyr at Larvik nå er eneste lag uten poengtap, og troner alene på toppen av Postenligaen med seks poeng etter tre spilte kamper. Nærmest følger Byåsen og Stabæk med fem poeng.